Nigériában megnövelné a tőzsdeüzemeltetés költségeit a SEC

-

A nigériai tőzsdefelügyelet, a SEC nemrégiben jelentette be, hogy az országban működő kriptotőzsdéknek, és kriptoipari vállalatoknak mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk egy új törvényjavaslat alapján, mivel megemelik a regisztrációs díjakat.

Az új jogszabályok alapján ötször annyiba kerülne a cégeknek a működési engedély kiváltása.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi törvények alapján a letétkezelést végző vállalatok, tehát a tőzsdék és különféle szolgáltatók számára 30 millió naira, azaz körülbelül 6,5 millió forintról 150 millió naira, 33,5 millió forintnak megfelelő összegre növelné a regisztrációs díjat.

SEC
Forrás: SEC

A nigériai SEC már 2022 májusában bemutatta a jelenleg is hatályban lévő kriptoipari szabályozását, amelyet a Nigériai Központi Bank, a CNB közreműködésével alakítottak ki, most viszont frissítené a szabályokat.

Már maga a kérvényezés is megdrágulna, bár ez viszonylag kis tételnek tekinthető, 23 ezer forintról 65 ezerre emelkedne a kérvényezési illeték mértéke.

Ezt minden vállalatnak meg kell fizetni, amelyik letétkezelési szolgáltatást szeretne nyújtani az országban, mivel ezt hivatalosan kérvényezni kell a tőzsdefelügyelettől.

Az ügyintézési díj szintén megemelkedne, ez is nagyjából a háromszorosára.

A SEC úgy nyilatkozott, hogy a nagymértékben felülvizsgált és felfrissített szabályozás elsődleges célja az, hogy letisztázza a területen jelen lévő esetleges kérdéses helyzeteket, félreértelmezhető definíciókat.

Ennek a célnak az eléréséhez a felülvizsgált jogszabályok megfogalmazásában az iparági szereplőktől származó visszajelzésekre is támaszkodtak, a CBN véleményezése mellett.

A SEC elmondása alapján az iparági résztvevőktől számos ötletet beleépítettek a törvénycsomagba, viszont a kritikák szerint túlzónak tekinthető a cégindításhoz szükséges tőkekövetelmény, amely jelenleg 500 millió naira, azaz 112 millió forintos induló tőke.

Az ellenzők szerint ez a díj előnyös helyzetbe hozza a tőkeerős külföldi cégeket, a hazai vállalkozások kárára.

A nigériai kriptoipar a leggyorsabban növekedők között van, és 2023-ban a világon a második legnagyobb elfogadottsági rátával rendelkezett.

2022-ben a Google keresések alapján Nigéria számított a kriptopénzek iránt a leginkább érdeklődő országnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2023 júniusában az országban eltörölték a naira állami kontrollját, és lehetővé tették, hogy szabadpiaci árfolyamon váltsák az állampolgárok.

Ennek következtében a vásárlóereje drasztikusan esni kezdett, és mára az országban az infláció mértéke elérte a 30%-ot, 13 hónapnyi folyamatos növekedés után.

Olvastad már? Megbotlott a Bitcoin, de szerencsére nem esett nagyot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!