Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

-

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát.

Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik kriptovalutákkal, ami világszerte több mint 560 millió felhasználót jelent.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az e téren jelentős lépéseket tevő nemzetek közül Nigéria kiemelkedik a maga 6,50%-os kriptopénz-tulajdonlási arányával.

Ez újabb jele Nigéria növekvő elfogadottságának és befolyásának a globális kriptotérben.

kripto
Forrás: Triple.A

A nigériai SEC lépéseket tesz a kriptopénzek elfogadása felé

A Nigériai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) bekerült a hírekbe, miután frissítette a digitális eszközök kibocsátására, a kínálati platformokra, a tőzsdére és a letétkezelésre vonatkozó szabályozását.

A SEC egy nyilvános közleményben kifejtette, hogy a módosítások célja egy erősebb, a digitális eszközpiacok sajátos kihívásaira szabott szabályozási keret kiépítése.

„A módosítás célja, hogy a jelenlegi realitásoknak megfelelően bővítse a szabályozás hatályát”.

A felülvizsgált szabályok a digitális eszközök összetettségével és kockázataival kívánnak foglalkozni, biztonságos, jól szabályozott környezetet biztosítva minden érdekelt fél számára.

Van ennél több is?

Ezenkívül a kriptopénzpiac szabályozására irányuló erőfeszítései részeként a nigériai SEC elindította a virtuális eszközök szolgáltatói (VASP-k) számára a gyorsított szabályozási inkubációs programot (Accelerated Regulatory Incubation Programme, ARIP) is.

Az ARIP strukturált folyamatot biztosít a VASP-k számára az új szabályozási követelményeknek való megfeleléshez.

Az eljárás egyszerűsítése érdekében a SEC a programban részt vevő VASP-k számára külön jelentkezési ablakot hozott létre az ePortálon, ahol a beilleszkedési folyamatot a körlevél kiadásától számított 30 napon belül kötelezően be kell fejezni.

E kezdeményezés egyszerűsítené a megfelelési folyamatot, és biztosítaná, hogy a VASP-k a frissített szabályozási keretek között működjenek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Nigéria régóta tartó erőfeszítései

Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy a múltbeli szabályozási kihívások ellenére Nigéria jelentős növekedést ért el a kriptopénzek elfogadása terén.

2023 decemberében a nigériai központi bank (CBN) feloldotta a kriptotranzakciókra vonatkozó 2021-es tilalmát, és új iránymutatásokat vezetett be a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem érdekében.

E szabályok mostantól előírják a VASP-k számára, hogy tartsák be az ügyfelek megismerésére vonatkozó követelményeket (KYC), de a felhasználók magánéletével kapcsolatos aggodalmakat is felvetettek.

Mindazonáltal Nigéria vezető szerepet tölt be a peer-to-peer (P2P) kriptokereskedési volumen és az általános tranzakciós növekedés terén, amit a stablecoinok népszerűsége táplál, mint az infláció elleni fedezet.

Az USA-nak tanulnia kellene Nigériától?

Miközben a kriptopiac fejlődik, Nigéria szabályozási megközelítése modellként szolgál más nemzetek, például az Egyesült Államok számára.

Különösen, mivel ők is a digitális eszközök szabályozásával szembesültek a gyors elfogadás közepette.

A Robinhood vezérigazgatója, Vlad Tenev talán a legjobban fogalmazott, amikor azt állította,

kripto
Forrás: X

Olvastad már? A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!