Mi az a Toncoin?

-

A Toncoin (TON) a The Open Network natív coinja. Egy olyan layer-1 blokklánc, amely arról ismert, hogy képes a tranzakciók gyors skálázására és feldolgozására.

A TON-t eredetileg a Telegram üzenetküldő alkalmazás mögött álló csapat fejlesztette, jelenleg azonban a TON Alapítvány kezeli.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A The Open Network ökoszisztémában működő Toncoin a tranzakciós díjak fizetésére, a hálózat biztonságát szolgáló stake-elésre és a hálózat irányításában való részvételre használják.

A hálózaton belül a decentralizált alkalmazások (DApps) és szolgáltatások széles skáláját teszi lehetővé, beleértve a decentralizált pénzügyeket (DeFi), non-fungible tokeneket (NFTs) és még sok mást.

Erős közösséggel és kiterjedt ütemtervvel a TON azon dolgozik, hogy ígéretes szereplőként pozícionálja magát a fejlődő blockchain tájképen.

Ez a cikk elmagyarázza, mi az a TON, és milyen hogy felhasználási esetei vannak.

A TON eredete és az Open Network összetevői

2018-ban a Durov testvérek, Nyikolaj és Pavel egy skálázható blokkláncot képzeltek el a Telegram hatalmas felhasználói bázisának támogatására, és elindították a Telegram Open Network (TON) nevű hálózatot.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által támasztott szabályozási kihívások miatt azonban – amely hatóság a Toncoint értékpapírnak tekintette – a Telegram 2020-ban felhagyott a projekttel.

A projekt fejlesztését a TON közössége vette át, és The Open Network néven újjáalakította azt a saját tokenjével, a Toncoinnal.

A kezdeti kudarc ellenére a TON a közösségének és az alapjául szolgáló technológiában rejlő lehetőségeknek köszönhetően tovább nőtt.

Mára egy olyan ernyőprojekté fejlődött, amely magában foglalja a TON fizetéseket, a TON DNS-t, a TON tárolást, és a TON proxyt.

A Toncoin felhasználási esetei

A Toncoin számos funkciót tölt be a The Open Network ökoszisztémán belül, amint azt az alábbiakban soroulnk fel.

Fizetési mód

Peer-to-peer (P2P) tranzakciók: A TON használatával a felhasználók között gyors és biztonságos fizetések valósulhatnak meg közvetítők bevonása nélkül.

Tranzakciók végrehajtása

A TON láncon történő tranzakciók feldolgozásáért a felhasználónak tranzakciós díjat kell fizetnie, amelyet a tranzakciók érvényesítéséért felelős validátorok jutalmazására használnak.

Stake-elés

A felhasználók stake-elés révén vehetnek részt a hálózat biztonságának fenntartásában a TON-tokenjeikkel. A projekt a stake-ereket TON tokenekkel jutalmazza a hozzájárulásukért.

Az okosszerződések működtetése

Az Open Network a natív kriptopénzét, a TON-t használja mint segédeszköz tokent, hogy megkönnyítse a hálózaton belüli különböző funkciókat, beleértve a TON blokkláncra épített DAppok működését, amelyek gyakran okosszerződéseket használnak fel alapvető funkcióikhoz.

Kormányzás

A TON tokenek tulajdonosai részt vehetnek a The Open Network irányításában azáltal, hogy szavazhatnak a platform fejlődését és jövőbeli irányát érintő javaslatokról.

Ösztönzők

A fejlesztők és a felhasználók Toncoinokat kereshetnek a TON ökoszisztéma különböző tevékenységeiben való részvétellel, például a projektekhez való hozzájárulással, tartalom előállításával vagy szolgáltatások nyújtásával.

A TON jó befektetés?

Annak eldöntéséhez, hogy a TON jó befektetés-e, több tényezőt kell értékelni, beleértve a TON alapjául szolgáló robusztus technológiát, a nagy tranzakciós áteresztő képességet és a Telegram aktív felhasználói közösségét.

A decentralizációra és az anonimitásra helyezett hangsúly szintén jól illeszkedik a legtöbb kriptofelhasználó preferenciáihoz.

Ami a kockázatokat illeti, a befektetők a kriptopénzszektorra jellemző kérdésekkel szembesülnek, mint például a piaci volatilitás és a szabályozási aggályok. Ráadásul a projekt viszonylag korai szakaszban van. A TON folyamatos fejlesztése kritikus fontosságú lesz a siker szempontjából.

A Toncoin szabályozási kihívásainak figyelembevétele a SEC-vel szembenézve fontos a Telegram sikertelen kriptoprojektjéhez, a Gramhez való kapcsolódása miatt.

Ezek a problémák potenciálisan hatással lehetnek azokra az érdekeltekre, akik befektetnek a coinba és bíznak benne.

Mielőtt befektetési döntést hoznának a TON-nal kapcsolatban, a befektetőknek alapos kutatást kell végezniük, figyelembe véve mind a technológiai ígéreteket, mind a kapcsolódó kockázatokat.

Olvastad már? A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!