NFT piactér jön a Gamestoptól

-

Május végén derült ki, hogy a Gamestop egy NFT piacteret hozott létre. A Gamestop belépett a blokklánc-technológia és az NFT eszközök világába.
A Gamestop NFT webportálját nemrég frissítették, és arra kérik az alkotókat, hogy regisztráljanak a platformra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Gamestop enyhén szólva is érdekes évet tudhat maga mögött. Az egész az év elején, januárban kezdődött, amikor egy Reddit fórum kirobbantotta a Gamestop részvények „kereskedési háborúját” a Wall Street-i fedezeti alapokkal.
Akkor a Goldman Sachs vezetője, David Kostin azt mondta, hogy „ha a short szorítás folytatódik, az egész piac összeomolhat”. Miután a Wallstreetbets-fiaskó kikerült a reflektorfényből, a Gamestopnak sikerült relevánsnak maradnia.
Ma a GME részvények egységenként 146,46 dollárért cserélődnek, ami 655,73%-os emelkedést jelent azóta.
A Gamestop május végén egy új weboldalt mutatott be, ami azt jelezte, hogy a vállalat megmártózik az NFT-k világában.
A weboldal elindítása előtt, 2021. április 8-án a Gamestop nyilvánosságra hozta, hogy felvesz egy biztonsági elemzőt, akinek tapasztalata van a blokklánc, a kriptopénz és az NFT-k terén. Az nft.gamestop.com weboldal az induláskor nem sok információt adott, de ma már alkotókat keres.

„Felhívás minden alkotónak! Jelentkezz a Gamestop NFT piacterén!”

Úgy tűnik, hogy a Gamestop NFT piactere az indulásra készül, és az alkotói regisztrációs űrlap számos kérdést tesz fel. A kérdőív azt firtatja, hogy az NFT-alkotó hogyan szeretné, ha hívnák, és hogy „független művészként, alkotóként, játékfejlesztőként vagy mém-uralkodóként” jellemzi-e magát.
A Gamestop azt is megkérdezi, hogy az illetőnek van-e honlapja, és hogy készített-e már valaha NFT-t.

Loopring spekuláció

Sok spekuláció kering arról, hogy a Gamestop az Ethereum egy második réteg (L2) projektjével, a Loopringgel fog együttműködni. November végén egy kanadai riporter megkérdezte a Loopring vezérigazgatóját, Daniel Wangot a Gamestop-spekulációkról.
Miután a riporter elmondta Wangnak, hogy „sok pletyka kering a Gamestoppal való lehetséges partnerségről„, majd megkérdezte a vezérigazgatót, hogy a lehetséges üzletről szóló pletykák igazak-e, Wang nem tudta ezt megerősíteni.
A Gamestop a mai napig nem közölt több információt a hivatalos indulásról, arról, hogy hogyan fog működni, vagy, hogy a vállalat jelenleg milyen projekteken dolgozik.

A Gamestop webes portálján tárolt Ethereum-szerződés és az Ethereum-tárca használatára vonatkozó új kérdés sokakat arra engedett következtetni, hogy az NFT piactér szoftvere az Ethereum blokkláncon fog alapulni.

Olvastad már? 1914 bitcoint vásárolt a MicroStrategy az elmúlt 3 héten

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.02.

Prémium Bitcoin A Bitcoin pénteken megtörte négynapos veszteségsorozatát, miután a hírek szerint az amerikai szenátus elfogadta az adósságplafon emeléséről szóló törvényjavaslatot. Ezzel megelőzték a hétfői határidőt, ami a...

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!