Nem lassult az intézményi érdeklődés a kriptopénzek iránt

-

A Genesis Trading piacelemzési vezetője szerint az elmúlt 12 hónapban a kriptotérben az intézményi befektetések növekedése „elképesztő volt”.
A vezető hozzátette: „Erős jeleit látjuk annak, hogy ez a [tendencia] a következő évben felgyorsul”.
Folyamatosan erősödnek intézményi befektetések növekedésének jelei

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Noelle Acheson, a Genesis Trading piacelemzési vezetője kedden a CNBC-vel osztotta meg a kriptopénzpiacra vonatkozó kilátásait, és azt, hogy mire számíthatnak a befektetők 2022 felé haladva.
Az intézményi növekedés az elmúlt 12 hónapban megdöbbentő volt. Erős jeleit látjuk annak, hogy ez a következő évben felgyorsul.
A Genesis Trading egy teljes körű szolgáltatást nyújtó digitálisvaluta-brókerház. A cég teljesen integrált platformot kínál a piaci résztvevőknek a digitális eszközök kereskedelméhez, kölcsönzéséhez és letétkezeléséhez.
A cég a Digital Currency Group (DCG), a blokklánc- és digitáliseszköz-cégek egyik legnagyobb magánbefektetőjének százszázalékos tulajdonú leányvállalata.
Acheson kifejtette, hogy az intézményi befektetések növekedése mind közvetlenül a kriptotokenekbe, mind a kriptoökoszisztémában működő vállalatokba történő befektetésekből származik majd.
Hozzátette, hogy a kriptopiaccal foglalkozó vállalatokba történő befektetések valószínűleg felgyorsulnak, tekintettel „a kint lévő pénzmennyiségre, amely még mindig keresi a hozamlehetőségeket”.

Kifejtette, hogy az intézményi befektetők a bitcoinon és az etheren túl a kisebb és kockázatosabb kriptovalutákra is kiterjesztik érdeklődésüket, hogy diverzifikálják portfólióikat.

„Az elmúlt 12 hónap egyik nagy fejleménye a bitcoinbányászat Kínából való elvándorlása volt. Ennek nagy része az Egyesült Államokba került… Még jelentősebb a bitcoinpiac szempontjából közvetlenül az, hogy ez hozzáférést biztosít a bitcoinbányászok számára a finanszírozáshoz” – vélekedett Acheson.

A kriptopénz intézményi elfogadottságának növekedését jelzi továbbá a Nickel Digital Asset Management felmérése, amely szerint az intézményi befektetők és vagyonkezelők 82%-a tervezi, hogy 2023-ig növeli kriptopénzkitettségét.
Az intézményi befektetők annak ellenére közelednek a kriptopénzek felé, hogy a kriptopiacon jelentős korrekcióra számítanak.
Októberben a JPMorgan globális befektetési bank azt mondta, miszerint „úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők visszatérnek a bitcoinhoz, talán jobb inflációs fedezetet látnak benne, mint az aranyban.”

A nagy kereslet miatt egyre több nagybank kínál kriptotermékeket és -szolgáltatásokat ügyfeleinek. A US Bank például októberben közölte, hogy az intézményi ügyfelek erős kereslete miatt kriptoletétkezelési szolgáltatásokat indít.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!