A TSMC hardcergyártó nemrég bejelentette terveit egy 12 millió dollárt érő létesítmény létrehozásáról Arizonában.

A világ második legnagyobb félvezetőgyártója és harmadik legnagyobb chipelőállítója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., röviden TSMC így immár másodszor veti meg a lábát az észak-amerikai kontinensen.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A lépés nem sokkal az után érkezik, hogy a gyártó jelentős fennakadásokat könyvelhetett el ellátási láncát illetően a kínai koronavírus-járvány miatt.

Mivel a Bitmain is nagyban függ a TSMC-től új generációs chipjei miatt, a tajvani céget ért zavarokat külön indokként hozták fel az új Antminer S19 ASIC-ok leszállításában tapasztalt késedelmek kapcsán.

Megnyílik az arizonai üzem

A gyár megépítése a jövő évben kezdődhet meg, a TSMC reményei szerint pedig már 2024-ben megkezdődhet az 5 nanométeres tranzisztorok előállítása.

Durván 1600 új munkahelyet teremtenének, miközben a TSMC 12 milliárd dollárt költene a létesítmény fenntartására 2021 és 2029 között.

A tajvani vállalat jelenleg egy gyárat üzemeltet Washingtonban, valamint kisebb tervezőközpontokat Kaliforniában és Texasban.

Nemzetbiztonsági győzelem

A TSMC arizonai gyárát illető döntését a Trump-adminisztráció is üdvözölte.

Kifejtetették, hogy az Egyesült Államok ázsiai félvezető- és chipgyártóktól való függése már évek óta nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szintén örömmel fogadta a híreket. Egy Twitter-bejegyzésben az alábbit írta:

„Az Egyesült Államok üdvözli a TSMC 12 milliárd dolláros befektetési szándékát a világ legfejlettebb, 5 nanométeres félvezetőinek gyártóüzemét illetőn.”

„Ez az üzlet támogatja az amerikai nemzetbiztonságot azokban az időkben, amikor Kína megpróbál dominálni az élvonalbeli technológiákban és irányítani próbálja a kulcságazatokat” – tette hozzá.

Olvastad már? Az adatok szerint a 2020-as feleződés merőben eltér a korábbiaktól

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Michael Rund

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂