Továbbra is központi téma a bitcoin 2020-as feleződése. A május 12-ei esemény hatalmas figyelmet kapott a médiától és az intézményi tértől a szélesebb kriptoszférán belül.

Egyesek nagy árzuhanást jósoltak, míg mások szerint a gazdasági és pénzügyi tényezők jelentősen megváltoztak a korábbi feleződésekhez képest.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Végre egy biztosíték

Matt D’Souza vagyonkezelő, és a Blockware bányászcég üzemeltetője szerint a 2020-as feleződés előtti áremelkedés nem hasonlít a 2016-os fenntarthatatlan bika piacra, amikor 70%-ot emelkedett a bitcoin értéke, majd egy 33%-os korrekció történt, s egy 17 hónapos medve piac vette kezdetét.

A világ jelenleg a koronavírus ellenni harccal van elfoglalva, ezáltal pedig küszködik a világgazdaság is. A bitcoin egy lehetséges „biztosíték” lehet a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben, főleg a decentralizált, államok nélküli rendszere és a korlátlan utalhatósága miatt.

D’Souza arra reflektált, hogy Paul Tudor Jones milliárdos vagyonkezelő, a Tudor Investments vezetője a múlt hónap során felfedte, hogy cége támogatni fogja a határidős bitcoinszerződéseket.

Jones szerint a bitcoin egy olyan „versenyló”, mint az arany volt az 1980-as évek elején, amikor újabb „nagy világválság” érte a piacokat.

D’Souza szerint a Fed hanyag „pénznyomtatása”, amely negatív kamatokat eredményezett, a Bitcoin-hálózat kiegyensúlyozódásához vezethet. A bányászok 16%-a leállt, így a kriptopénzek „jobb helyzetben vannak” egy áremelkedéshez.

Vizsgált értékpapírok

A bitcoin látszólag levált az amerikai értékpapírpiacokról. 2019-2020 nagy része során a két piac együtt volt a mélypontokon és a csúcsokon, így elemzők szerint a bitcoin nem váltotta be a „biztosíték” ígéretét.

Most azonban a hagyományos piacok lefelé tartanak. A Fed borús jóslatot közölt a gazdaságról. A világ részvénypiacai egyre jobban küszködnek a koronavírus olyan hosszú távú hatásaival, mint a közlekedés drasztikus megváltozása és az ellátási láncok gondjai.

A kriptopénzek és blokkláncok azonban nagyon biztonságosnak tűnnek. Kevesebb az ingadozás, a bitcoin és a vezető kriptopénzek értéke szárnyalnak, a cégek pedig egyre inkább alkalmazzák a blokkláncalapú platformokat, miközben kezdenek beérni a fejlesztések is.

Felvásárlást okoz az ETH 2.0?

A feleződés mellett az Ethereum 2.0 „Serenity” fejlesztése is nagy változásokat hoz magával.

Május 13-án a tárcák száma, melyek legalább 32 ETH-t birtokolnak átlépte a 114 620-at.

A Glassnode adatai a tárcákról jól szemlélteti mi történik:

Miután az Ethereum átvált a PoS-algoritmusra, a befektetők és kereskedők jutalmat kapnak, ha legalább 32 ETH-t birtokolnak: láncellenőrző csomópontokká válnak és kockázatmentesen kamatozik vagyonuk.

Ennek két előnye is van: a hálózat annál biztonságosabb minél több csomópont van és a befektetők jobb megtérüléseket kapnak (ETH szempontjából), mintha csak megvásárolnák és tartogatnák vagyonukat.

Az Ethereum erős alapjai és az, hogy a befektetők keresik, hogy mibe rakhatnák pénzüket, egy tökéletes környezetet alkot a kriptopénzek számára. Egy olyat, amely olyan növekedést mutathat, mint korábban sosem.

Olvastad már? Egy név: ki a valódi Satoshi Nakamoto – 2. rész

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: BTC Keychain

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.