A bitcoin meglehetősen ingatag mostanában, a vásárlók és eladók is próbálják átvenni az irányítást a kriptopénz közepes távú jövője felett.

Úgy tűnik, hogy a bikák vezetnek, és egy mutató szerint is jelentős áremelkedés várható az elkövetkezendő napok és hetek során.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez a kecsegtető tényező pedig az, hogy a kriptopénz egyre jobban megmutatja erős alapjait, miközben egyre növekszik az iránta való érdeklődés.

A bitcoin korábbi áringadozásainak oka a túlzott tőkeáttételes pozíciók voltak, amely hatalmas, fenntarthatatlan ármozgásokat eredményezett.

Ezeket a pozíciókat jól lehet mérni, ha megnézzük, hogy mekkora a nyílt érdeklődés a kriptopénz iránt.

Az Arcane Research frissen kiadott elemzése szerint a határidős szerződések iránti érdeklődés növekedése azt mutatja, hogy a kereskedők egyre kevésbé próbálják tőkeáttételes ügyletekkel meglovagolni a bitcoin mozgásait.

 „Az alacsonyabb címletű bitcoinalapú határidős szerződések iránti érdeklődés egészséges fordulatot jelenthet ebben a spekulatív környezetben. Azt mutatja, hogy kevesebb a tőkeáttétes pozíció, így a piac kevésbé van kitéve a márciusban látott hatalmas folyósítások veszélyeinek.”

A határidős szerződések és a tőkeáttételes kereskedelmi platformok, mint a BitMEX közötti szétválás azt mutatja, hogy a kereskedők hosszú távon szeretnének profitálni a rövid távú mozgások helyett.

A bitcoinalapú opciós ügyletek iránt is hatalmasat nőtt az érdeklődés, a Skew adatai szerint tízszer akkora, mint a múlt hónapban.

 „Tízszer nagyobb az érdeklődés a CME opciós ügyletek iránt.”

A bitcoin lendülete az NVT arányában

Az Arcane Research hozzátette, hogy a kriptopénz értéke hatalmas lendületet kaphat a Network Value to Transaction (NVT) mutató alapján.

Ez a mutató a bitcoin értékét méri ahhoz képest, hogy mennyit utalnak a bitcoin hálózatán.

Hozzátették, hogy ez nemrég átlépte a 10-es értéket, amelyet korábban mindig gyors áremelkedés követett.

 „Az elmúlt 3 év alapján az, hogy az NVT arány átlépte a 10-et, hatalmas áremelkedést jelenthet. Ez 2017-ben 2019-ben és 2020-ban is bejött. A hálózat forgalmának jelentősen meg kell emelkednie, hogy tovább emelkedjen az árfolyam. Szerencsére a hálózat forgalma dollárban számítva gyorsan emelkedik.”

Olvastad már? 5 erős érv a Bitcoin pozitív kilátásai mellett

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂