Nem szereted a kriptocímek bonyolultságát? Készül a megoldás

-

Több mint 40 startup, tech- és kriptocég csatlakozik az Open Payments koalíció frissen létrejött csoportjához, amely egyedi, könnyen olvasható fizetési azonosítókat biztosít és egységesíti a SEPA, banki és kriptofizetéseket.
A PayID indulása teszi lehetővé mindezt, amely az Open Payments Coalition univerzális azonosítási megoldása.

A csoportba tartozik a San Franciscó-i székhelyű Ripple fizetési protokoll is, a BitGO, BitPay és Brave kriptocégekkel együtt.
https://twitter.com/Ripple/status/1273605020957782016?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1273605020957782016&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fcant-remember-crypto-addresses-ripples-new-partnership-makes-xrp-ripplenet-payments-simpler%2F

Pénzügyi befogadás

Egy pénteki blogbejegyzésben a Ripple azt írta, hogy csatlakozik a PayID-hoz, amely lehetővé teszi globális pénzügyi hálózatok számára, hogy a magánszemélyek/vállalkozások közvetítők nélkül végezhessenek gördülékeny utalásokat.
A PayID egyik vonzereje, hogy megszüntetni az összetett bankszámlaszámokat és azonosítókat, és a hosszú kriptocímeket.
A koalíció mindenki számára nyitott. A Ripple szerint a PayID lehetővé teszi az organikus növekedést és egyetlen szervezet sem irányíthatja a csatlakozás folyamatát. A PayID oldalán szerepet kapott egy fejlesztői csomag azok számára, akik érdeklődnek a szolgáltatás iránt ügyfeleik számára.
Az alábbi grafikonon látszik, hogy néz ki egy PayID azonosító és hogyan ábrázolja a fizetési lehetőségeket:

Forrás : PayID

A RippleNet előnye

A Ripple elmondása szerint a RippleNet hálózatába is integrálni fogja a PayID szolgáltatását. A RippleNet egy blokkláncalapú keretrendszer, amely világszerte lehetővé teszi a nemzetközi utalásokat pénzügyi vállalatok között.
A RippleNet igényalapú likviditás (ODL) szolgáltatása a nagyobb kincstári fizetésektől átáll a kisebb vállalatok oldalára. A RippleNet is az XRP tokent használja, hogy azonnali globális tranzakciókat biztosítson.
A Ripple ODL-szolgáltatása hatalmas növekedést tapasztalt a múlt hónap során. A keretrendszer jelentős mértékben elterjedt a fejlődő országokban, és olyan fejlett államokban is, mint Ausztrália.
David Schwart, a Ripple technológiai igazgatója a következőt írta a Twitteren:


A PayID segítségével elegendő egy cím több kriptopénz és fiat utalás esetén.
A PayID lehetővé teszi a kriptocégek számára, hogy megfeleljenek a szabályozásoknak.

A kriptopénzek elterjedésének rejtélye

A kriptopénzek címei hírhedtek arról, hogy milyen hosszú, összetett, nehezen megjegyezhető alfanumerikus karakterekből állnak, melyek akár 25 karaktert is tartalmazhatnak.
Emiatt a kriptoutalások jelentős odafigyelést igényelnek, a hagyományos utalásokkal szemben. Egy téves utalást nem lehet visszaszerezni, vagy visszatéríteni, a digitális utalások esetén nem lehet hibázni.
A narratíva, miszerint a saját bankunk lehetünk ugyan igaz, de felelősséggel jár. A legtöbb felhasználó nem rajong az összetett tárcacímek iránt, egyes kutatások szerint a felhasználók „szorongást” éreznek, amikor kriptopénzeket utalnak.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!