A Ripple, a Brave és a Huobi csatlakozik a PayID-hez

-

A Ripple, a Brave, a Huobi és 40 másik vállalat csatlakozott az Open Payment Coalitionhoz, hogy világszerte elindítsa a PayID azonnali fizetési hálózatot.
Több mint 40 vállalat egyesítette erejét az Open Payments Coalition létrehozása és a PayID univerzális fizetési rendszer elindítása érdekében, beleértve a Ripple-t, a Brave-et és a Huobit.

Az új fizetési folyamat több mint 100 millió fogyasztót elérve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben küldhessenek vagy fogadhassanak pénzt a világ bármely pontjáról, bármely fizetési hálózat segítségével.
A felhasználók megadhatnak egy e-mail címet vagy egy telefonszámot, amely a bankszámlájukhoz kapcsolódik. Ennek segítségével azonnal megkaphatják a pénzt anélkül, hogy bonyolult bankszámlaszámokra, nemzetközi kódokra, útválasztási számokra vagy SWIFT-kódokra lenne szükség.
A résztvevő kriptovaluta- és blokkláncvállalatok közé tartozik a BitGo, BitPay, Bitrue, Bitso, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BTC Markets, CipherTrace, Coinone, Crypto.com, Huobi, Independent Reserve, Liquid, Ripple és még sokan mások.
A Ripple-höz tartozó Ethan Beard szerint a PayID célja az, hogy a globális tranzakciókat egyszerűen és gyorsan lehessen elvégezni.

„Ha a pénz küldése ugyanolyan zökkenőmentes lenne, mint egy e-mail vagy egy üzenet küldése, akkor mindannyian többet küldenénk pénzt világszerte gyorsan és egyszerűen” – mondta.

Mike Kayamori, a Liquid Group Inc vezérigazgatója szerint a kriptovaluta kulcsfontosságú lenne:

„A fizetéseknek átjárhatónak kell lenniük a fiat pénz és a kriptovaluta között, valamint fontos, hogy könnyen elküldhetőek és fogadhatóak legyenek az egész világon.”

A PayID a következő lépés

A PayID már széles körű használatban van Ausztrália-szerte, ahol fokozatosan vezették azt be az elmúlt három év során.
Az ország bank- és kriptofelhasználóinak többsége a hét bármely napjának bármely órájában küldhetnek és kaphatnak pénzátutalásokat.
Caroline Bowler, az ausztráliai BTC Markets tőzsde vezérigazgatója elmondta, hogy a globális PayID-rendszer a 2018-ban bemutatott New Payments Platformot (NPP) követte Ausztráliában:

 „A PayID az infrastruktúra elmaradhatatlan következő lépésének számít, amely a felhasználók számára nemzetközi szinten könnyíti majd meg a fizetést.”

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!