A bitcoin realizált kapitalizációja újabb rekordokat döntöget

-

A bitcoin realizált kapitalizációja újabb rekordokat ért el, akárcsak 2020 februárjában, amikor a kriptopénz e tekintetben lokális maximumra jutott.

A bitcoin „realizált kapitalizáció”-ja, amely a Glassnode online elemzőplatform által megfigyelt statisztika, új rekord értéket ért el június 19-én.

Mindez azt jelezheti, hogy összességét tekintve új befektetőkkel gazdagodott a kriptopénzek piaca az elmúlt hónapok során.

A Glassnode szerint:

„A bitcoin realizált kapitalizációja új magaslatokat ért el. A 106,63 milliárd dolláros összértékével most megdöntötte korábbi rekordját, amelyet még 3 hónappal ezelőtt, a fekete csütörtöki összeomlások előtt fedezett fel.”

Forrás: glassnode

Legutóbb, amikor a bitcoin realizált kapitalizációja – ne tévesszük össze az összpiaci értékkel, vagyis piaci kapitalizációval – rekordot ért el, az 2020 februárjában történt. Nem sokkal ezután, két hónap alatt a bitcoin ára 3600 dollárra csökkent egy korrekció során a BitMEX-en.

Félősek vagy bullishak legyünk?

A bitcoin realizált kapitalizációja minden egyes bitcoin esetében azt az árat veszi figyelembe, amelyen az legutóbb a blokkláncon mozgatásra került.

Ha például egy tárcába 2019 júniusában utaltak 1 BTC-t, akkor a realizált kapitalizáció számításakor az a BTC 14.000 dollárt ért, hiszen az árfolyam akkor annyi volt.

A Glassnode csapata kifejtette:

„A realizált kapitalizáció a különféle készleteket különféle árakon számítja (ahelyett, hogy az aktuális napi záróárfolyamot venné). Specifikusan, minden egyes UTXO-t a legutóbbi mozgatás árfolyama szerint számol.”

Kétféle magyarázat létezik arra, hogy ez a mérőszám miért ért el rekordot:

1. számos új befektető lép be a kriptopiacra, annak ellenére, hogy az épp egy lokális maximumon van,

2. egyszerűen egy nagyon bullish, közép távú trend is lehet.

2020 februárjában az árfolyam 10.550 dollárig emelkedett. A bitcoin határidős piaca, de különösen a bitcoin is, a napi kereskedési volumen és a nyitott szerződések kiugrását tapasztalta, ahogyan a kereskedési tevékenységek hirtelen megnövekedtek.

A BitMEX-en a határidős szerződések – pontosabban az összes long és short pozíció – értéke 1 milliárd dollár fölé emelkedett.

A bitcoin realizált piaci kapitalizációja 2020 februárjában azért érhetett el rekordot, mert nagyon sok befektető vásárolt bitcoint1 a 9-10.000 dolláros régiók körül, majd a váltókról a tárcájukba továbbították a kriptopénzt.

A következő két hónapban a BTC az eddigi legmeredekebb zuhanását könyvelhette el történelme során, főleg a globális részvénypiacok esését követő bizonytalanságok következtében.

A mérőszámra viszont úgy is tekinthetünk, mint egy optimista trendre, amely nagy fokú felhalmozást jelöl.

Luke Martin bitcoinkereskedő elmondta:

„Az a mennyiségű USD, amelyet a vásárlók bitcoinba fektettek, most új magaslatokat ért el. A realizált piaci kapitalizáció a coinok árát aszerint határozza meg, hogy azokat mikor utalták utoljára.”

Döntő pontra ért a bitcoin a statisztikák szerint

Az ezen cikkben taglalt rekordon felül a legnagyobb bányászatinehézség-igazodás is két éve, júniusban történt.

Emellett a hosszú távú bitcoinbirtokosok száma is négyéves magaslatokra jutott, valamint az opciós piacok volumene is eddig sosem látott szinteket fedezett fel.

A különféle statisztikák rekord számadatai szerint a bitcoin döntő pontra juthat, amely az elkövetkező néhány héten belül kritikus lehet a BTC közép távú árfolyamtrendjére való tekintettel.

Olvastad már? Az F2Pool visszautalta a félmillió dolláros ethereum tranzakciós díjat

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!