Az F2Pool visszautalta a félmillió dolláros ethereum tranzakciós díjat

-

Az F2Pool nagyjából 500 000 dollárnyi ethereumot utalt vissza, miután egy titokzatos tranzakció június 11-én abnormálisan magas tranzakciós költséget küldött.
Az F2Pool egy kínai bányászközösség, amely nemrég kibányászott egy tranzakciót, amelyet 2310 ethereumos tranzakciós díjjal küldtek, az F2Pool a tranzakciós költség 90%-át visszautalta a feladó számára.

Június 18-án az F2Pool bejelentette, hogy a tranzakció eredeti tulajdonosa, a MiningPoolHub visszakapott 2079 ethereumot, vagyis nagyjából 480 000 dollárt. A bányászközösség beazonosította, hogy honnan indult a tranzakció és visszaküldte arra a címre.
A visszautalás teljesítéséhez az eredetei tulajdonosnak alá kellett írnia az új címet az eredeti cím privát kulcsával. Az F2Pool szerint ezt azért szükséges, mert az eredeti cím támadók birtokában lehet.
Az F2Pool megírta:

 „Az F2Pool azt a humanitárius döntést hozta, hogy visszautalja a tranzakciós költséget. Sajnos az eredeti cím nem alkalmas erre, mivel már támadók irányítása alatt lehet. Így abban egyeztünk meg, hogy egy új címre küldjük, amelyet az eredeti tulajdonos előtte igazoltat.”

Az F2Pool közleménye szerint a tranzakciós díj 10%-át, mintegy 231 ethereumot (53 000 dollár) szétosztanak a bányászok között.
Az összeget egy költségek nélküli bányászhétre fogják felhasználni június 20 és június 26-a között.

Több bizarr ethereumtranzakció is történt

A bányászközösség június 12-én számolt be egy szokatlan tranzakciós költségről. Ez június 11-én történt – 3221 ethereumot küldtek hihetetlenül magas, 2310 ethereumos tranzakciós költséggel.
Június 12-én a tranzakció eredeti tulajdonosa felvette a kapcsolatot az F2Pool bányászközösséggel és elmagyarázták, hogy támadás érte egyik tárcájukat, így elvesztettek 5521 ethereumot, vagyis nagyjából 1,2 millió dollárt.
Azóta a legújabb hír az ügyben, hogy két másik bányászközösség, az Etherchain és a Sparkpool is hasonló 2,6 millió dolláros tranzakciós költségeket észlelt.
Az Etherchain és a Sparkpool úgy döntött, hogy szétosztja a több millió dollárnyi tranzakciós költségeket. Mindkét bányászközösség elmondta, miszerint elegendő időt hagynak arra, hogy az eredeti tulajdonos felvegye velük a kapcsolatot. A Sparkpool által feldolgozott történő utalás június 10-én, az Etherchain által feldolgozott pedig június 11-én történt.
Nem ez az első eset, hogy az F2Pool visszatérített egy rendellenes utalást a feladó számára. 2019 márciusában a bányászközösség észrevett egy 2100 ethereumos tranzakciós költséggel feladott utalást.
Ez akkoriban nagyjából 300 000 dollárt volt, amit az F2Pool teljes mértékben visszautalt a feladója számára Thomas Heller, az F2Pool globális gazdasági igazgatója szerint.

Olvastad már? „Az XRP nem értékpapír” a CFTC korábbi elnöke szerint

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!