„Az XRP nem értékpapír” a CFTC korábbi elnöke szerint

-

Chris Giancarlo, aki a CFTC elnökeként elrendelte, hogy a bitcoin és az ethereum ne minősüljön értékpapírnak, az XRP-ről is hasonlóan vélekedik.
Azonban egy olyan ügyvédi irodánál dolgozik, amely tanácsokat ad a Ripple számára, így hitelessége megkérdőjelezhetővé vált.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Chris Giancarlo az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) korábbi elnöke június 17-én megosztotta azon véleményét, miszerint az XRP nem felel meg az értékpapír kikötésnek a Howey-teszt alapján.
Giancarlo 2019 áprilisában hagyta ott a CFTC-t, így már nem döntéshozó az ügyben. Azonban megkérdőjelezhetővé vált hitelessége, ugyanis anyagilag a Ripple-höz kötődik, amely az XRP tokenek legnagyobb tulajdonosa.

„Az XRP nem értékpapír.”

Ezt mondja Giancarlo, akit „kripto apuka” néven is ismerhetünk. Ő volt az, aki elintézte, hogy a bitcoin és az ethereum árucikknek minősüljön, így biztos érti a dolgát, ugye?
Giancarlo cikke azt taglalta, hogy a Howey-teszt alapján három különböző megközelítése alapján értékpapírnak minősül-e az XRP.
Ahhoz, hogy egy token értékpapír legyen, egy befektetést kell képviselnie „egy közös vállalkozásban (1), azzal az elvárással, hogy profitot fog termelni (2) és csakis egy harmadik fél tevékenysége alapján (3).”
Szerinte az XRP egyetlen követelménynek sem felel meg, emellett az XRP decentralizációját és tartalékát írt kritikákra is válaszolt.

De várjunk…

Azonban lehet, hogy nem kaptunk objektív képet az ügyben.
A cikk alján egy lábjegyzetben azt írják, hogy a Willkie Farr & Gallagher iroda, akiknél Giancarlo tanácsadóként dolgozik, a Ripple számára is tanácsot ad bizonyos ügyekben. A Ripple emellett „tényeket közölt” a cikk elkészítéséhez.
Ez nem azt jelenti, hogy Giancarlónak nincs igaza, de a Forbes cikke szerint megkérdőjelezhetővé ált, ugyanis nehéz elfogadni a cikk függetlenségét.
És ha ebben nem bízhatunk meg, akkor nem számít, hogy ki írta.

Lábon lőtte magát a Ripple?

A végső döntés arról, hogy az XRP értékpapír-e, hatalmas következményekkel járhat az XRP-tulajdonosok és a Ripple számára.
Valószínűleg azért született a cikk, hogy befolyásolja az SEC döntését, azonban a Ripple-lel való kapcsolat miatt ez megkérdőjelezhetővé vált.
A Ripple nemrég bejelentette, hogy a közeljövőben Brazíliában is megjelenik az igényalapú likviditás szolgáltatása.

Olvastad már? Nem „zsarolás” állhat a titokzatos Ethereum-tranzakció mögött

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.u
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!