A részvények buborékot fújtak, a bitcoin is eshet a kipukkanás után

-

A bitcoin egyik leginkább emlegetett jellegzetessége, hogy nem korrelál a globális piacok többségével. Ez a nézet annyira elterjedt, hogy a 2 billió dollárt kezelő Fidelity Investment legutóbbi közvélemény-kutatásában is megkérdezték róla az intézményeket.
Ezek 30%-a kifejezetten azért érdeklődik a kriptopénzek iránt, mert nincs korreláció. Viszont ahogy a világgazdaság behúzta a kéziféket, ez a „nem korrelál” vélemény részben megdőlt.
Főleg azért nem túl jó hír ez a bitcoin számára, mert a prominens befektetők éppen hogy a részvénypiac visszahúzódására számítanak.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az elemzők szerint a bitcoin és a részvénypiac korrelál

Az elmúlt hónapokban nagyon gyorsan kiderült, hogy a bitcoin mégiscsak korrelál a piacokkal. Márciusban és áprilisban a válsággal fenyegető likvidációs hullámok között a BTC és az SP500 határidős szerződései gyakorlatilag egyforma grafikont rajzoltak.
Ha a részvények raliznak, a bitcoin is fog. Ez pedig visszafelé is igaz. Eljöhet az a pont is, amikor a bitcoin fogja előre jelezni az értékpapírok esését. Most pedig úgy néz ki, a korreláció a bitcoin és az értéktőzsde között folytatódni fog.
A JPMorgan elemzői a júniusi jelentésükben kitértek az előző 100 napra is:

„ A kriptopénzek kereskedése egyre jobban hasonlít a rizikósabb értékpapírok kereskedéséhez. Ez komoly változás az eddigi évekhez képest.”

Még azok is egyetértenek ezekkel a nézetekkel, akik amúgy bikásak a bitcoinnal kapcsolatban.
Arthur Hayes, a BitMEX ügyvezetője is hasonlóan fogalmazott:

„Újratesztelhetjük a háromezret? Simán. Ha az SP500 bezuhan, minden eszközosztály követni fogja.”

A világ úgy működik, hogy a befektetőknek és a cégeknek is készpénz kell, hogy fizessék a számláikat, a hiteleiket, a költségeiket. Ilyenkor pedig a bitcoint vagy akár az aranyat is el fogják adni, ha arra lesz szükség.

Az elemzők szerint az SP500 esni fog

Ez a korreláció nem jó hír a bitcoin rajongói számára, főleg azért, mert várhatóan vissza is fog esni a részvénypiac a közeljövőben, köszönhetően a világgazdaság gyenge teljesítményének.
Jeremy Grantham, egy ismert részvénykereskedő, aki sikeresen jósolta meg a részvénytőzsde előző három csúcsát is, nemrégiben a CNBC tőzsdei műsorában beszélt arról, hogy szerinte bajok közelednek.
Párhuzamot vonva a növekvő munkanélküliség és a szintén növekvő részvénypiac között, „megalapozatlan ralinak” nevezte ezt.


„Őrület”, hogy az árak olyan magasra törtek, amely már buboréknak nevezhető.
Scott Minerd, a Guggenheim Partners egyik vezetője szinte pontosan ugyanezeket a szavakat használta.
Buborékformációt lát a piacon, ahogy a vállalatok extrém-magas értékeket kapnak, a csökkenő bevételeik ellenére.
Az pedig valószínűtlen, hogy ennek a buboréknak a kipukkanásából a bitcoin előnyt tudna kovácsolni, ebben Hayes, a JPMorgan elemzői, és sokan mások is egyetértenek.

Olvastad már? Három ok, amelyek miatt a Bitcoin nem tudja áttörni a 10.000 dollárt

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!