Három ok, amelyek miatt a Bitcoin nem tudja áttörni a 10.000 dollárt

-

A bitcoin ára hosszú ideje tartózkodik már 10.000 dollár alatt. A halving óta alig bírjuk kivárni ennek a mágikus határnak az áttörését, azonban minden eddigi kísérlet ugyanúgy végződött: sikertelenül.
Csak a múlt hónapban a bitcoin négyszer kopogott a csapóajtón, afelett azonban rendre betonba ütközött. És hogy miért? Elhoztunk három okot.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) összejövetele

Június 10-én a Fed megejtett egy FOMC-találkát. Mindez közvetlenül a kriptopénzek volatilitásának hirtelen növekedése előtt történt. A bitcoin ezt követően nagyjából 8%-ot esett, ezzel pedig egy nagyszerű kísérletet tékozolt el a 10.000 dollár áttörésére. Hasonló árműveleteket tapasztalhattunk más piacokon is.
Jerome Powell Fed-elnök a találkozó során kijelentette, hogy a munkapiac bizonyára már elérte minimumát, az amerikai munkanélküliség aránya azonban még jó ideig két számjegyű marad.
A találkozón elhangzott pozitív információk ellenére a piacok negatívan reagáltak, és még a részvények is jelentős zuhanást könyvelhettek el.

A Bitcoin erős, hosszú távú ellenállás alatt található

A 10.000 dollár már hosszú ideje erős ellenállásként viselkedik, amely megakadályozta a bitcoint a további növekedésben. Legelőször 2017-ben okozott problémát, még a rekord árfolyam elérése előtt. Egyébként nincs mit csodálkozni: a kereskedők számára erős pszichológiai szintet jelent.
Az évek során egyfajta eladási indikátor vált belőle. A nagy játékosok a 10.000 dollár áttörése után elkezdenek megszabadulni pozícióiktól. Hasonlóan van ez a 6000 dolláros szinttel is, amelyen viszont örömmel vásárolnak be.
Az elmúlt hetekben sem volt ez másképp. Valahányszor a bitcoin áttörte a 10.000 dollárt, a piacot eladási hullám árasztotta el. A kereskedők megváltak coinjaiktól, hiszen arra várnak, hogy pár napon belül olcsóbban bevásárolnak.
10.000 és 10.400 dollár között a BTC-történelem egyik legerősebb ellenállása található. Annak áttörésével a bitcoin előtt megnyílna az út egy újabb rekord felé. Éppen ezért nem meglepő, hogy úgy döntött, szorosan ezen szint alatt konszolidálódik.

Short pozíciók likvidálása a piacokon

A 10 – 10.400 dolláros ellenállás erősségéről tanúskodik az a tény is, hogy amint a bitcoin beletalál, a tőzsdék azonnal a short pozíciók masszív likvidálási hullámát jelentik. Nemrég is így történt.

A skew.com adatai szerint csak a BitMEX-en 14 millió dollárnyi pozíció került akkor likvidálásra. Mindez 15 perc leforgása alatt.

Olvastad már? A Forbes vezére sürgeti a Bitcoin továbbfejlesztését

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!