25 millió dolláros csalásért ítéltek el egy kriptoprojekt-alapítót

-

A Manhattan-i szövetségi bíróság hét év börtönbüntetésre ítélt egy 25 milliós csaló ICO szervezőjét, és 250 ezer dollárnyi pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Robert Farkas által alapított Centra Tech vállalat egy ICO során 25 millió dollárnyi tőkét gyűjtött össze, azonban az ajánlat csalás volt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az ügyben a héten mondta ki a bíróság az ítéletet. Jogosulatlan tőkebevonás és értékpapír-csalás miatt lett elítélve az alapító.

Hazugságokon alapuló cég

Farkas a Miami székhelyű céget két üzlettársával alapította, az ő tárgyalásukra idén novemberben fog sor kerülni.
A vállalkozás már az alapok esetében is félrevezette az ügyfeleit, még a cég tagjairól is hazudtak. Az ígéretek sorában pedig szerepelt egy Visa, Mastercard típusú bankkártya, amellyel a tulajdonosok a kriptopénzüket tudják hétköznapi vásárlásra.
Az ügy későbbi szakaszában azonban kiderült, hogy még az együttműködés kezdeti szakaszába sem jutottak el ezek a kártyacégek esetében.
Ezen kívül a cég vezetőjeként egy kitalált személyt tüntettek fel, akinek harvardi üzleti mesterdiplomát, illetve több évtizedes banki tapasztalatot hazudtak.
Ehhez jött hozzá, hogy hamisan állították, 38 államra vonatkozó pénzügyi engedéllyel rendelkeznek, így próbálták rávenni a befektetőket, hogy még több pénzt fordítsanak az ICO-ra.

Celebek a fedélzeten

Az ICO, amelyik 2017 július és október között került megrendezésre, Floyd Mayweather és Dj Khaled nevével lett fémjelezve, ők viszont ténylegesen benne voltak a reklámkampányban.
2018-ban a SEC vádat emeltetett mindkettejük ellen, hogy annak ellenére reklámozták a követőiknek a kriptoprojektet, hogy nem közölték velük, ezért cserébe pénzt kaptak a cégtől.
Mayweather, aki egy másik ICO-ban is közreműködött, összességében 615000 dollárnyi pénzbüntetést kapott. Dj Khaled egy enyhébb, összesen 153 ezer dolláros büntetést gyűjtött be.

Olvastad már? Nem „zsarolás” állhat a titokzatos ethereum tranzakció mögött

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!