A Forbes vezére sürgeti a Bitcoin továbbfejlesztését

-

A világ milliárdosai és befolyásos üzletemberei egyre inkább úgy beszélek a Bitcoinról, mint egy fedezetről és befektetésről, miközben kritizálják a túlzott pénznyomtatást az Egyesült Államokban és a pénzügyi piacok bizonytalanságát.

Nemrég bekukkantott a Bitcoin világába Steve Forbes médiamágnás, a Forbes magazin elnök-főszerkesztője.
Véleménye szerint a valuta segíthet stabilizálni a kormányok által felügyelt pénzügyi rendszert, és a Bitcoin blokkláncán zajló technológiai fejlesztések folytatását sürgeti.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Japán utat választ Amerika

Az amerikai Természetes és Mesterséges Intelligencia Központja (Center for Natural and Artificial Intelligence) által készített interjúban Forbes szóba hozta a kriptovalutákat, a pénzügyek digitalizációját és egyebek mellett a valuták jövőjéről is folyt beszélgetés.
A kriptopénzek – jegyezte meg Forbes – mint technológiailag fejlett dolgok, „segítségért kiáltanak”, ahogy a kormányok egyre gyakrabban alkalmazzák a kvantitatív enyhítés és ingyenes hitelek eljárásait gazdaságaik újjáélesztése céljából.
A túlzott pénznyomtatás azonban hosszú távon pénzügyi instabilitáshoz vezethet. Vegyük csak példaként Japánt; a kormány 1980 végén a kvantitatív lazítás eszközéhez folyamodott, amely „Az elveszett évtized”-hez vezetett 1990 és 2000 között. Olyan időszak volt ez, amelyet főleg csökkenő gazdaság és infláció jellemzett.
Japán még mindig nem épült fel teljesen, még 30 évvel a QE-program után sem. A kritikusok szerint az Egyesült
Államok hasonló útra tévedhet, ha folytatja a mostani intézkedéseket.
Miközben a bitcoin és a szélesebb kriptopiac segíthet a fenti problémában, Forbes kritizálta a BTC-piacok masszív volatilitását.
Június elején a Kínai Jegybank hasonló aggodalmakról adott hangot, mikor kijelentette, hogy a bitcoin egy „kereskedelmi siker”, a volatilitása azonban azt jelentette, hogy a protokoll sokkal inkább egy spekulatív eszköz, mintsem egy komoly valutaalternatíva.

Hiba a max készlet

A bitcoin 21 milliós készlete szintén volt már nemtetszés tárgya. Forbes megjegyezte, hogy a korlátozott készlet a végső értékteremtéshez egy hiba volt a készítő részéről. Kifejtette, hogy a pénz feladata a kereskedés lebonyolítása, nem pedig a „gazdaság irányítása”, és mindez akadályozhatja a szűkös vállalkozásokat.
Amikor a Bitcoin szíriai, libanoni és venezuelai népszerűségéről kérdezték, Forbes a teljesen becsődölt gazdasági struktúrára hivatkozott, nem pedig magára a BTC monetáris előnyeire.
A három ország megnövekedett Bitcoin-elfogadottságot tapasztalhatott a múlt év során. A jelentések szerint a bitcoint és az ethert prémium árakon értékesítették, miközben néhány venezuelai kiskereskedő már bitcoint is elfogad fizetőeszközként.

Politikai akadályok

Forbes úgy véli, a bitcoin nem tapasztal majd tömeges elfogadottságot anélkül, hogy megvívná a maga politikai és szabályozói küzdelmét. Valóban – mint mondta – a kriptovaluták soha nem fognak engedélyt kapni arra, hogy olyan széles rétegekben is elterjedhessen, mint amilyenekben el tudna.
A megoldása? Folytatni kell a fejlesztést a projektindításokat, az implikációkkal pedig csak később kell majd foglalkozni.
A kriptovaluták jövőjével kapcsolatban Forbes elmondta, hogy a piacnak „extrém könnyűvé” kell válnia, ha szeretnénk, hogy elfogadottsága több legyen egy válságvalutánál. Hozzátette, hogy a volatilitás kordában tartása érdekében is intézkedéseket kell bevezetni.
A stabilkoinok piaca azonban virágzik, a közeljövőben pedig jobbnak bizonyulnak majd a spekulatív digitális eszközöknél.
Eközben azonban – jegyezte meg Forbes – a Facebook natív valutája vagy a hipotetikus Amazon-érme a kriptopénzek piacának vezetőivé válhatnak, figyelembe véve azt a puszta „agykapacitást”, amely ezeken – vagyis a digitális valutákon és az azokkal kapcsolatos keretrendszereken – dolgozik.

Olvastad már? Morgan Stanley: 10 ezer dollár fölé emelkedhet a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!