Melyikbe érdemes többet fektetni, bitcoin vagy hagyományos tőzsde

-

Üdv, kereskedők. Olyan gondolatokat hoztunk el, amely minden bizonnyal a ti fejetekben is régóta ott motoszkál már.

Ennek a cikknek a témája teljesen egyértelmű. Vajon másolja-e a bitcoin mozgása az indexeket? Nem éppen főleg a hagyományos gazdaság ellen kellene mennie a kriptopénznek?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A COVID-19 előtti szituáció

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a COVID-19 előtti bitcoin egy kicsit saját életet és saját ciklust élt.
Attól az időszaktól kezdve azonban az indexeket másolja. Néhányan most biztos ellenkeznek, és azt mondják, hogy a korreláció szintje annyira nem jelentős, hogy komolyabb összekapcsolódásra utaljon.
Ezzel az állítással azonban nem mindenki ért egyet. A bitcoin és a kriptopénzek – szerintük – csak egy kis homokszem abban a homokozóban, amelyet tőkepiacnak neveznek. Nem észszerű tehát azt feltételezni, hogy a bitcoin 5% növekedése esetén az indexek is ugyanígy tesznek majd.
Figyelembe kell tehát venni a piac nagyságát. A pandémia előtt a bitcoin – árműveleteivel – az aranyra hasonlított.
A mai grafikonon azonban erre semmi sem utalt, mivel a klasszikus piacoktól való eltávolodása jóval gyorsabban történt.

A COVID-19 alatti szituáció

Előre szólunk, hogy ha teljesen megegyező csártokat vársz, akkor tévedsz. Van azonban néhány olyan pont, amikor mind az S&P 500, mint pedig a bitcoin egyszerre növekedett és csökkent. Természetesen minden piac a „saját életét” éli, és más információforrások szerint árazza be magát.

Ha mégis szeretnénk valamilyen grafikonhoz hasonlítani a bitcoint, akkor az S&P 500 a legmegfelelőbb.
Elég csak megfigyelni, hogy mozogtak egyszerre rögtön azután, hogy az S&P 500 csökkenni kezdett, a bitcoin pedig – bár nem sokkal előtte törte át a 10.000 dolláros kulcsellenállást – vele együtt esett.
Úgy gondoljuk, hogy masszív bikafutamra vagy nagy hájpra a bitcoin egyedül nem képes, hiszen nem tudna elszakadni a homokozóból.
Reméljük, egyszer valóban bekövetkezik az a kor, amikor a bitcoin védelmet jelent majd a rendszer ellen. Most azonban még csak egy indexmásoló fázisban vagyunk.

Olvastad már? Felfüggesztették a Bitcoin Cash nagy szószólójának Youtube-fiókját

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!