Felfüggesztették a Bitcoin Cash nagy szószólójának Youtube-fiókját

-

A YouTube látszólag folytatja a kriptopénzek ellen zajló háttérháborúját, miután letiltotta Roger Ver Bitcoin.com-jának hivatalos csatornáját.

A Youtube letiltotta a Bitcoin.com hírekre fókuszáló weboldal hivatalos csatornáját, „a Youtube Általános Szerződési Feltételeinek megsértése” miatt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ahogy azt a Bitcoin.com elnöke, Roger Ver a Cointelegraph-nak elmondta, a Youtube helyi idő szerint június 13-án, 2:17 órakor értesítette őket a dologról. A csatorna a felfüggesztéskor több mint 40.000 feliratkozóval rendelkezett.
A Bitcoin.com „néhány órán” belül fellebbezést küldött a tartalommegosztónak. Két nappal később, helyi idő szerint június 15-én, 8:59 órakor a Youtube feloldotta a tiltást.
Ahogy azonban Ver a Cointelegraph-nak elmondta, „kevesebb mint 30 perccel később valaki hamisan bejelentette őket egy olyan videó szerőzi jogait illetően, amely már több mint három éve felkerült az internetre”. A Ver által a szóban forgó videóról egy képernyőképet is megosztott.
Hozzátette, hogy az incidens arra sarkallta a Bitcoin.com-ot, hogy alternatív platformok után nézzen.

„Ez egy folyamatos fejfájást jelent, amellyel foglalkozunk kell, és arra ösztönöz minket, hogy az olyan, cenzúrának ellenálló platformok után nézzünk, mint a memo.cash vagy a lbry.tv.”

A Bitcoin.com elnöke ma tette fel nyilatkozatát a Redditre, melyben leírta, hogy a felfüggesztés „alapvetően ok nélkül” történt.
Elképzelése szerint valamelyik Bitcoin-maximalista állhat a háttérben (Ver ugyanis nagy szószólója a Bitcoin Cash kriptopénznek, kritizálva a Bitcoin azon képességét, hogy valaha is „értéktároló”-vá válhatna.”

„Arra gyanakszom, valószínűleg néhány Bitcoin Core[…]-maximalista hamisan bejelentette a videómat azt állítva, hogy ‘Ez egy Bit[coin] Cash scam!’, vagy valami ehhez hasonló nonszenszt.”

Ver hozzátette, hogy függetlenül attól, visszaállításra kerül-e a Youtube-fiókja, „úgy néz ki, itt az ideje más lehetőségek után nézni”, nevezetesen a lbry.tc, a Dtube és a BitChute után. Megjegyezte, hogy továbbra is tanulnia kell ezekről a platformokról, arra kérve nézőit, hogy azok is javasoljanak neki valamilyen felületet.
A Bitcoin.com alapítója kiemelte, hogy egy „tucat” giveawayes scam van fent a Youtube-on olyan hamis fiókokkal, mint Elon Musk és mások, a platform mégis hatástalanul viselkedik ezekkel szemben.

A Youtube kriptoellenes háttérháborúja

A Youtube nem hivatalos kriptoháborúja egyre éleződik, hiszen számos olyan példa volt már a múltban (pl. Ivan on Tech, Chris Dunn és Tone Vasys), amikor kriptósok ellen irányultak szankciók, melyek akár 6 hónapig is eltartottak.
Múlt hónapban például a Cointelegraph is megtapasztalhatta ezt az idegen hozzáállást, amikor a platform hirtelen lekapcsolta a hétórás, Bitcoin-halvingról szóló élő közvetítésüket.

OIvastad már? Egy lépéssel megint közelebb a digitális dollárhoz

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

FRISSÍTÉS: A Bitcoin.com fiókját visszaállították, így az újra elérhető. A Youtube szerint rendszerhiba történt.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!