A YouTube látszólag folytatja a kriptopénzek ellen zajló háttérháborúját, miután letiltotta Roger Ver Bitcoin.com-jának hivatalos csatornáját.

A Youtube letiltotta a Bitcoin.com hírekre fókuszáló weboldal hivatalos csatornáját, „a Youtube Általános Szerződési Feltételeinek megsértése” miatt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ahogy azt a Bitcoin.com elnöke, Roger Ver a Cointelegraph-nak elmondta, a Youtube helyi idő szerint június 13-án, 2:17 órakor értesítette őket a dologról. A csatorna a felfüggesztéskor több mint 40.000 feliratkozóval rendelkezett.

A Bitcoin.com „néhány órán” belül fellebbezést küldött a tartalommegosztónak. Két nappal később, helyi idő szerint június 15-én, 8:59 órakor a Youtube feloldotta a tiltást.

Ahogy azonban Ver a Cointelegraph-nak elmondta, „kevesebb mint 30 perccel később valaki hamisan bejelentette őket egy olyan videó szerőzi jogait illetően, amely már több mint három éve felkerült az internetre”. A Ver által a szóban forgó videóról egy képernyőképet is megosztott.

Hozzátette, hogy az incidens arra sarkallta a Bitcoin.com-ot, hogy alternatív platformok után nézzen.

„Ez egy folyamatos fejfájást jelent, amellyel foglalkozunk kell, és arra ösztönöz minket, hogy az olyan, cenzúrának ellenálló platformok után nézzünk, mint a memo.cash vagy a lbry.tv.”

A Bitcoin.com elnöke ma tette fel nyilatkozatát a Redditre, melyben leírta, hogy a felfüggesztés „alapvetően ok nélkül” történt.

Elképzelése szerint valamelyik Bitcoin-maximalista állhat a háttérben (Ver ugyanis nagy szószólója a Bitcoin Cash kriptopénznek, kritizálva a Bitcoin azon képességét, hogy valaha is „értéktároló”-vá válhatna.”

„Arra gyanakszom, valószínűleg néhány Bitcoin Core[…]-maximalista hamisan bejelentette a videómat azt állítva, hogy ‘Ez egy Bit[coin] Cash scam!’, vagy valami ehhez hasonló nonszenszt.”

Ver hozzátette, hogy függetlenül attól, visszaállításra kerül-e a Youtube-fiókja, „úgy néz ki, itt az ideje más lehetőségek után nézni”, nevezetesen a lbry.tc, a Dtube és a BitChute után. Megjegyezte, hogy továbbra is tanulnia kell ezekről a platformokról, arra kérve nézőit, hogy azok is javasoljanak neki valamilyen felületet.

A Bitcoin.com alapítója kiemelte, hogy egy „tucat” giveawayes scam van fent a Youtube-on olyan hamis fiókokkal, mint Elon Musk és mások, a platform mégis hatástalanul viselkedik ezekkel szemben.

A Youtube kriptoellenes háttérháborúja

A Youtube nem hivatalos kriptoháborúja egyre éleződik, hiszen számos olyan példa volt már a múltban (pl. Ivan on Tech, Chris Dunn és Tone Vasys), amikor kriptósok ellen irányultak szankciók, melyek akár 6 hónapig is eltartottak.

Múlt hónapban például a Cointelegraph is megtapasztalhatta ezt az idegen hozzáállást, amikor a platform hirtelen lekapcsolta a hétórás, Bitcoin-halvingról szóló élő közvetítésüket.

OIvastad már? Egy lépéssel megint közelebb a digitális dollárhoz

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂

FRISSÍTÉS: A Bitcoin.com fiókját visszaállították, így az újra elérhető. A Youtube szerint rendszerhiba történt.