Csapás a bányászokra: 2018 óta nem ugrott ekkorát a bitcoin hashrátája

-

A bitcoin májusi feleződése jelentősen kihatott a bányászokra, több kisebb bányát is be kellett zárni, a blokkjutalom 50%-os csökkenését követően.
A bitcoin hashrátája ezt követően oldalazni kezdett, ahogy arra sokan számítottak is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egyes elemzők attól tartottak, hogy a bányászok egyfajta „halálspirálba” küldhetik a hálózatot a tömeges leállásokkal, azonban a tranzakciós költségek gyors emelkedése segített ennek megfékezésében.
A hálózat hashrátája kezdett visszaállni, amelyen az is segített, hogy kétszer egymás után csökkent a bányászási nehézség, így a hashráta gyorsan elérte a feleződés előtti szintet.
Azonban a bányászási nehézség növekedése ismét oldalazást eredményezhet a leálló bányák miatt.

A jelenlegi hashrátával két napon belül 15%-ot emelkedhet a bányászási nehézség.

A bitcoin hashrátája jelenleg 116 millió terahash/mp (TH/s). Ez hatalmas növekedés ahhoz képest, hogy május végén 90,4 millió TH/s-ra esett vissza a feleződés utáni oldalazásban.
Annak is köszönhető a helyreállás, hogy a nehézség is igazodott a visszaesett hashrátához.

Forrás: Blockchain.com

A június 5-ei nehézségváltozás a hetedik legnagyobb nehézségcsökkenés volt a bitcoin történelme során.
Szinte azonnal zuhanni kezdtek utáni a tranzakciós költségek, és ez segített a hashráta növekedésében.
Phillip Swift adatelemző is szót ejtett erről, szerinte ez „jelentős” változás, és sokat segíthet a bányászokon.

„Ez jelentős segítséget nyújthat a bányászok számára, akik átvészelték a feleződést.”

Két nap múlva újra változni fog a bitcoin nehézsége, és kétéves tekintetben ez lehet a nehézség eddigi legnagyobb emelkedése.
A Coin Metrics legújabb becslése szerint 15%-kal lesz nehezebb egy bitcoin kibányászása, azonban hozzátették, hogy ez lesz a nehézség első növekedése a májusi feleződés óta.

„A nehézség 2 nap múlva fog változni, és a jelenlegi hashrátával számolva ez lehet a legnagyobb ugrás 2018 januárja óta, hiszen mintegy 15%-ot növekedik a bányászási nehézség… ez lesz az első emelkedés a feleződés óta.”


Ez valószínűleg negatívan fog hatni a hashrátára, amely tovább csökkenhet az elkövetkezendő hetek során.

Olvastad már? Ne is törődj a Coinbase-zel, Nagy Testvér már figyeli a koinjaidat

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!