A Fed döntésére vár a bitcoin, de esélyes, hogy 10.000 dollárig menetel

-

Hétfőre az SP500 index szinte teljes egészében visszanyerte, amit tavasz elején elvesztett, a BTC órákon belül a tízezres ellenállásig menetelt. 9900-nál viszont sajnos elfogyott a lendület.
A daytraderek persze lecsaptak a rövid távú haszonra, és egészen 9500-ig lökték vissza a bitcoint. Azóta inkább oldalazó mozgást produkál.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az egyre inkább pump-and-dump jellegű mozgás jól tükrözi az USA részvénypiac mostani viselkedését. Az SP500 1,8%-ot erősödött, végre pozitív tartományba kerülve idén. Márciusban 30%-kal is járt a historikus csúcsa alatt.
Azt mindenesetre el kell mondani, az indexhez köthető határidős szerződések a New York-i tőzsdén esésre számítanak. Így egyelőre nem mozognak együtt a kriptopiaccal.

Hogyan tovább?

A legtöbb elemző egyetért abban, hogy a részvények a munkáltatói adatok javulása, és a járvány miatti lezárások enyhítésének köszönhetően szárnyalnak.
A FED pénznyomtatása is jó hatással van az értékpapírokra, és a bitcoinra is, a márciusi aljról mind komoly visszaerősödést tudott elérni.
Mind a pénzpiacok, mind a bitcoin a FED kedden kezdődő ülésére vár, amelyen az elnök, Jerome Powell megosztja az új intézkedéseiket.
A szakértők viszont úgy vélik, a stimulus program változatlanul fog tovább folytatódni.

„A bizottság vélhetően folytatja a hitelkihelyezési programját, és a kötvényvásárlás, valamint a hosszú távú intézkedések is szóba kerülnek.” véli a Nomura közgazdásza, Lewis Alexander.

Mit reagál a BTC?

A Fed továbbra is 0 és 0,25% között tartja az alapkamatot, hogy a hitelfelvétellel tartsa felszínen az USA gazdaságát.
Emellett egy agresszív mennyiségi lazítási programot is meghirdettek, eddig összesen 7 billió dollárnyi frissen nyomtatott készpénzt pumpálva a gazdaságba.
Powell fókusza az eddigi nyilatkozatai alapján ezeknek az intézkedéseknek a folytatásán van. Növelni szeretnék a dollár iránti igényt, és lehetővé tenni a befektetők számára, hogy kilépjenek a kockázatosabb piacokról.
Ennek a pénznek egy része talán a bitcoin piacán landol, ahogy a befektetők jobb hozammal kecsegtető lehetőségeket keresnek a túlértékelt USA részvénypiac helyett.
Ennek eredményeképpen viszont a bitcoin akár kismértékben eshet is, ahogy csökken a korrelációja az SP500-zal.
Viszont ha tartani tudja a 8600-9000 dolláros szintet, onnan ismét hamar nekifuthat a tízezres ellenállásnak.

Olvastad már? Elutasították Craig Wright fellebbezését, folytatódik a Hodlonaut-per

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!