Elutasították Craig Wright fellebbezését, folytatódik a Hodlonaut-per

-

A Norvégiai Fellebbezési Bíróság elutasította Craig Wright fellebbezését a norvég bíróság januári döntését illetően a Hodlonaut-ügyben.
Wright becsületsértés vádjával pert indított a Twitter-elemző ellen, azonban az Egyesült Királyság bírósága elutasította az ügyet az illetékesség hiánya miatt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A norvég bíróság úgy döntött, hogy ők az illetékesek a Wright-Hodlonaut–ügyben
Hodlonaut egy ismert figura a kriptoközösségen belül és most ismét egy kisebb győzelmet könyvelhet el Craig Wright ellen tartó hosszas jogi vitájában.
Wright – aki az nChain fő kutatója és saját magát a bitcoin feltalálójának tartja – korábban pert indított Hodlonaut ellen, amiért csalónak nevezte a Twitteren.
Az Egyesült Királyság Ítélőtáblája januárban úgy ítélte meg, hogy az ország nem illetékes eljárni az ügyben Hodlonaut norvég állampolgársága miatt, így az azt átadták a norvég bíróságnak.
Wright fellebbezést kért a döntés ellen azonban Hodlonaut szerint úgy tűnik, hogy ezt visszautasították.
A bíróság úgy ítélte meg, hogy Wrightnak ki kell fizetnie Hodlonaut jogi költségeit a kerületi bíróságnál és a fellebbezési bíróságnál.
Azonban az ügy még nem zárult le ennyivel.

Kis győzelem Hodlonaut számára, de még messze az ügy vége

A jelenlegi döntés csak arról szólt, hogy a bíróság illetékes-e az ügyben, így a valódi tárgyalás még meg sem kezdődött.
„Ez még közel sem a vége. Ez csak arról szólt, hogy Norvégia illetékes-e az ügyben.” – írta a Twitteren Hodlonaut, majd hozzátette, hogy Wright valószínűleg ismét megpróbálkozik a fellebbezéssel és akár a legfelsőbb bíróságig viszi az ügyet.
Úgy hiszi, hogy Wright mindent megtesz, hogy az ügyet ne Norvégiában tárgyalják, hanem az Egyesült Királyságban.


Sokak szerint az Egyesült Királyság laza becsületsértési törvényei állhatnak Wright taktikája mögött.
Craig Wright egyelőre egy pert sem nyert meg, annak ellenére, hogy az elmúlt évek során legalább egy tucat rágalmazási és becsületsértési ügybe keveredett.
A Dave Kleiman-ügy mellett több, a kriptoközösségben ismert személy ellen indíttatott már eljárást. Tavaly a Roger Ver elleni becsületsértési pert is ejtette a bíróság. Sir Matthew Nicklin bíró akkor azt mondta, hogy az vád nagyon „gyenge és illetlen volt.”
Peter McCormack, a „What Bitcoin Did” podcast házigazdája is rágalmazási pert kapott a nyakába Wrighttól, amelynek továbbra is zajlik a tárgyalása.

Olvastad már? Charles Hoskinson politikai mozgalomnak nevezte a kriptót

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!