A CoinMarketCap felhasználók megkérdőjelezik a legújabb tőzsde ranglistát

-

A közösség nem érti, hogy a BitMEX miért csak a 175. helyen szerepel a CoinMarketCap oldalán, és miért nem kapott megfelelő rangot a többi derivátumplatform sem.
A CoinMarketCap kiadta legújabb frissítését, amely bevezette a tőzsdék „bizalmi faktorát”, de a közösség szerint az oldal igazságtalanul járt el a népszerű platformok ellen.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Cosmonaut nevű Twitter-felhasználó kérdőre vonja, hogy a CoinMakerCap miért csak a 175. helyet adta az egyik legnépszerűbb derivátumtőzsdének, a BitMEX-nek.
Ez az alacsony helyezés szembemegy a CoinMarketCap új rangsorolásával, melynek egyik legfontosabb tényezője a webes forgalom.
A cég azután frissítette a listázását, hogy korábban csakis a webes forgalom alapján listázták a tőzsdéket. Ezt az eljárást szintén sok kritika érte.
A CoinMarketCap szerint a BitMEX szinte tökéletes forgalommal rendelkezik a maga 960 pontjával, amely csak 40 ponttal alacsonyabb, mint a Binance 1000 pontos maximuma, azonban ez előbbinek a fizetőképessége mindössze 0-s értéket kapott.

Egyelőre csak a spot piacokat veszik számításba

A BitMEX mellett a népszerű Deribit és Bybit derivátumokkal foglalkozó platformok is alul szerepeltek, csupán a 177. és 179. helyet kapták meg.
A hirtelen váltás a 175-ös helyezéstől figyelhető meg, ahol minden tőzsde nulla pontot kapott a fizetőképesség terén. Olyan decentralizált tőzsdék, mint a Bancor és a Uniswap még alacsonyabb helyezést kaptak.
A CoinMarketCap szóvivője elmondta, az oldal jelenleg csak a spot piacokat veszi figyelembe, de hamarosan hozzáadják a derivátumpiacokat is.
Cosmonautnak azonban feltűnt, hogy több olyan tőzsde is helyet kapott az első 50 helyezésben, mint a CoinDCX és a Huobi Russia, melyek szintén nullás értéket kaptak fizetőképességükre, így nehéz értelmezni az új rangsorolást.
Az egyik érdekes kivétel a 74. helyen található FTX derivátum tőzsde. A CoionMarketCap már több kritikát kapott, mivel előkelő helyen szerepel új tulajdonosa, a Binance.
A Binance befektető az FTX-tőzsdében, így egy lehetséges magyarázat lehet, hogy a tőzsde spot piaca miatt került erre a helyezésre.

Még sokat kell dolgozni ezen

A korábban elutasított webes fogalom megbízhatósága megkérdőjelezhető. A tőzsdék, melyeket sok felhasználó csak profi alkalmazásprogramozási felületeken keresztül használnak, hátrányba kerületnek, miközben más tőzsdék könnyen manipulálhatják a számokat.
A CoinMarketCap tehát ismét megpróbálta frissíteni a tőzsdék rangsorát, azonban a legújabb kritikák szerint ezen még sokat kell dolgozniuk.

Olvastad már? 75.000 dollár: visszatér a 2013-as bika piac?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!