Egy amerikai képviselő szerint a bitcoin tökéletes értéktároló

-

Warren Earl Davidson, az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának tagja a 8-as számú ohioi körzetből nemrég az „Unchained” podcast 176. részében Laura Shin újságírónak mesélt egy sor olyan témáról, amely érdekes lehet a kriptoközösség számára.

Ha esetleg bármilyen hírben találkoztál már ezzel a névvel, az nem véletlen, és valószínűleg a 2018-as év decemberének eseményei kapcsán fordulhatott elő.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

2018. december 20-án Warren Davidson képviselő (OH-08) és Darren Soto (FL-09) bemutatta azt a kétpári törvényjavaslatot, amely a „2018-as Token Adóztatási Törvény” (H.R. 7356) néven vált híressé, célja pedig az volt, hogy „engedékeny szabályozói bizonyosságot teremtsen a vállalatok, vállalkozók, szabályozók és a blokkláncgazdaság számára”.
A H.R. 7356 „hónapok együttműködésének eredménye” volt, amelyet egy kétpárti megbeszélés követett 2018. szeptember 25-én Washington DC-ben.
A Warren Davidson által vezetett diskurzus fő kérdése az volt, hogyan kellene szabályozniuk a kriptopénzeket.
Ahogy arról a CryptoGlobe korábban beszámolt, 50 képviselő volt jelent a Wall Street, a kockázatitőke-cégek és a kriptoágazat részéről.
Ekkor történt, hogy Darren Soto, Ted Budd és Tom Emmer képviselők „közösen a megbeszélés résztvevőivel és érdekelt feleivel elköteleződtek az iránt, hogy az innováció amerikai felvirágoztatásához szükséges törvényi bizonyosságot szolgáltassanak”.
A két képviselő közös sajtónyilatkozatban jelentette ki, hogy ez a törvény „tisztázza azt, hogy az értékpapírtörvények nem vonatkoznak azon társaságokra, amelyek blokkláncot haszálnak, amennyiben azok képesek működő hálózattá válni”.
Szintén hozzátették, hogy ennek az implementációja „megállítja majd az átverések terjedését, és az innováció virágzásához szükséges biztonságossággal szolgál majd”.

Amikor arról kérdeztek, hogyan került kapcsolatba a Bitcoinnal, Davidson – aki képviselővé válása előtt gyártócégek egy csoportját birtokolta – elmondta:

„A bitcoin iránti érdeklődésem hamar a felszínre tört, ugyanis a gyártóiparban nagyon sok nemzetközi fizetést kellett lebonyolítanunk, ennek pedig mindenféle fizetési rendszerrel összefüggő problémája van, amiről az emberek szintén tudnak… a pénzt tehát át kell utalnunk, kezdetben azonban ez nagyon nehéz volt, mert közvetlenül Kínába például nem tudsz utalni.”

„Így keresztül kell menned Hongkongon. Mindez nagyon nem hatékony, ezért olyan dolgok után kacsingattam, mint például a DigiCash és egyebek.”
„Így, amikor színre lépett a bitcoin, azt mondtam »ó, ez mennyire nagyszerű és elegáns megoldás már, nagyon ügyes elgondolás”.
Egy későbbi interjúban, amikor a COVID-19 és az Egyesült Államok által használt monetáris és fiskális ösztönző intézkedésekről volt szó, Davidson elárulta:
„A modern monetáris elmélet hívei szerint ha van jegybankod, lépést tudsz tartani a [pénz]nyomtatással. A történelem nem ezt igazolja, és őszintén, a mögöttes logika valójában az, hogy bárkinek a pénzét el tudod értékteleníteni mindenféle következmények nélkül – ez teljesen irracionális.”
„Így a kriptoágazat szereplői és természetesen a Bitcoin-rajongók is meglátják majd a hamis érvet, mégis úgy gondolom, hogy ha bitcoint használnánk nemzeti valutaként, akkor tapasztalhatnánk annak a rugalmasságnak a hiányát, amelyet a központi bankok képesek nyújtani egy ehhez hasonló szituációban.”
„A Bitcoinra személyesen úgy tekintek, mint egyfajta a digitális arany vs. valódi valuta. Szerintem nagyon jó értéktároló.”
„Személy szerint nem tartok belőle egyet sem. Úgy vélem, a szerepemből és abból adódóan, hogy a [kripto]ágazat törvényhozójaként tevékenykedem, nem lenne megfelelő, ha így tennék, bár mindez technikailag nem sérti a jogszabályokat”

Olvastad már? Éjszaka érdemes tőzsdézni az amerikai indexekkel

Forrás: cryptoglobe.com
Kiemelt kép: Gage Skidmore
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!