Szakértők szerint a Bitcoin nehézségei miatt a bányászok újból leállhatnak

-

Ahogy a hálózatot kiigazítják, és a bitcoin bányászata egyre bonyolultabbá válik, a bányászati gépek idősebb generációi ismét leállhatnak.

Néhány bitcoinbányász ismét haszontalanná válhat a legutóbbi nehézségi igazítások eredményeként.
A hét elején a hálózat bányászati nehézségei 14,95%-kal növekedtek, amely a legjelentősebb növekedés 2018. januárja óta.
A rendszeres frissítést, amely minden 2016. blokk után történik meg, előre bekódolták a blokkláncba annak érdekében, hogy a bányászat sebessége blokkonként kb. 10 perc legyen.

A legújabb frissítések azonban megakadályozhatják a bányászati ágazatban kialakulóban lévő tendenciát, miszerint az idősebb generációs gépek a felezést követően ismét megjelennek online.
Májusban a Bitcoin blokkjutalmának felezése következtében a bányászok jelentős számban mondtak le a régebbi gépekről. Ezzel felkészültek arra, hogy készülékeiket eladják vagy olcsóbb villanyárammal rendelkező helyekre költözzenek.
Ahogyan Karim Helmy, a Coinmetrics adatelemzője a Cointelegraphnak elmondta, az Antminer S9 – egy a Bitmain által gyártott olcsóbb és egykor egyedülállóan népszerű bányászati eszköz – ismét visszatért az online felületekre két olyan negatív változás eredményeként, amelyek június elején -9,29%-kal és -6%-kal megelőzték a legutóbbi frissítést.

„Az S9-es eszközök visszatérése tehát tulajdonképpen azokat a legutóbbi nehézségeket követte, amelyek jelentős csökkenésnek számítottak a mostanival szemben. Visszatérésük az online platformokra a hashráta növekedésének köszönhetően következett be, amely ezeket a jelentős felfelé tartó kiigazításokat okozta.”

Thomas Heller, az F2Pool vezető bitcoinbányászási pool globális üzleti igazgatója megerősítette, hogy az idősebb generációs egységek visszatértek, miután „ismét jövedelmezőnek bizonyultak”.
Hozzátette azonban, hogy a megnövekedett hashrátát az ASIC új generációja – például a MicroBt M30 vagy a Bitmain Antminer S19 – okozta, amelyeket, miután végleg eljuttatták a tulajdonosaikhoz, először kapcsoltak be:

„A nehézségeket megelőzően bekövetkező hashráta nem régi növekedése főleg a régebbi gépek újraindulásának, illetve néhány M30, S19 és A11 gép első bekapcsolásának köszönhető.”

Most, hogy alapvetően bonyolultabbá vált a bitcoin bányászata, egyes egységek valószínűleg kikapcsolnak vagy átállnak más olyan érmékre, amelyek az SHA256 algoritmust támogatják.
Heller hozzátette:

„Egy jelentős mutatót képez a napi bányászati jövedelem TH/s-onként, és jelenleg 1 TH/s napi mintegy 0,078 dollárt ér a bitcoinbányászatért. Néhány bányász valószínűleg átáll majd a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV bányászatára, mások pedig kikapcsolják gépjeiket, és kivárják a javulást.”


Helmy egyetértett azzal, hogy idősebb generációs bányászok valószínűleg ismét offline-ra váltanak, ugyanakkor azonban megjegyezte, ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen, a körülményeknek „azonosaknak kell lenniük azzal, amilyenek közvetlenül a halving után voltak”.

„Sok más tényező is közrejátszik itt, beleértve a kínai esős időszakot és a bitcoin árát.”

Csupán a nem régi kiigazítások következtében „nem lesznek hatalmas változások a bányászati ágazatot illetően” – állította Thomas Heller, összefoglalva:

„Az ár, a hashráta és a nehézségek közötti tánc folytatódik, miközben a bányászok továbbra is optimalizálnak, illetve megpróbálják csökkenteni OPEX-költségeiket.”

A hashrátát enyhe csökkenés érheti

A Cointelegraph megfigyelései alapján a Bitcoin-hashráta 100 EH/s felett ingadozik, ugyanakkor a Blockfolio egyik elemzője azt állította, hogy „több hashráta csatlakozott a hálózathoz, mint korábban bármikor a történelmi 2017/18-as piaci bikafutam óta”.
Mind Heller, mind Helmy egyetértettek abban, hogy a hashráta némileg csökkenhet a jelentős nehézségek következtében, ez azonban nagymértékben más tényezőktől is függ, mint például a villanyáramtól vagy a bitcoin árától.
A Coinmetrics szakembere azt is megállapította, hogy a Bitmain fokozódó hatalmi küzdelme kevésbé csúcstechnológiájú bányagépek kiszállítását eredményezheti, amelyek az extra hasherő hiányát okozhatják belátható időn belül.

Olvastad már? A Binance új kereskedési platformot indít az Egyesült Királyságban

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Bit Gid
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!