A Bitcoin árfolyamának 5 olyan tényezője, amelyekre figyelni kell a héten

-

A tőzsdepiac hátteret biztosít a Bitcoin egy csendesebb status quójának, a soron következő események azonban nemsokára megváltoztathatják a hangulatot.

A bitcoin újra a híres 10.000 dolláros határ alatt kezdte a hetet – vajon képes lesz a szint alatt maradnia, vagy volatilitásra kell számítanunk?

A Cointelegraph Markets heti hírlevelében 5 olyan tényezőre hívta fel a figyelmet, amelyek hatással lehetnek a bitcoin árának teljesítményére az elkövetkező napokban.

A részvények felépülőben vannak a koronavírus kárai után

A hét kezdete egyértelmű kontrasztot mutat a múlt hétfővel. A koronavírussal kapcsolatos aggodalmak eltűnőben vannak, ezzel pedig a részvénypiacok volatilitása is.

A határidős részvények összesített állapota továbbra is bizonytalan, mégis jóval stabilabbak, mint 7 nappal ezelőtt.

Mindezek során a bitcoin árfolyamának sikerült elkerülnie a hirtelen mozdulatokat a hétvége során, és továbbra is 9200 és 9500 dollár között tartózkodott.

A 9500 dollár már hetek óta egyfajta fixpontként viselkedik a BTC/USD számára, az efelett található ellenállás pedig már többször bebizonyította keménységét.

A Cointelegraph egy korábbi hírlevélben megjegyezte, hogy a bitcoin március óta zajló, makropiacoktól való „elválásának” jelei ellenére továbbra is jelentős korrelációkra kell számítanunk. Kutatások továbbá kiderítették, hogy történelmileg a BTC/USD mindig nagy korrelációban állt az S&P 500-zal.

Forrás: Skew
Stabilizálódik a bitcoin bányászási nehézsége és hashrátája

Egy másik kontraszt a Bitcoin hálózatának fundamentumaiban rejlik.

Múlt héten a bányászok az elmúlt két és fél év legnagyobb, növekvő bányászásinehézség-igazodásnak lehettek tanúi.

A körülmények manapság jóval nyugodtabbak, a 9 nap múlva esedékes kovetkező igazodás pedig a jelenlegi adatok szerint 5,6% körül alakulhat majd.

Forrás: Blockchain

Hasonlóképpen, a Bitcoin-bányászat hashrátája is megnövekedett az utóbbi napokban, majd átlagos 105 EH/s arányon stabilizálódott, mielőtt 11 EH/s rátát ért el az igazodás után.

Megnyugtató, hogy a májusi blokkjutalom-feleződést követően még több hasherő csatlakozott a Bitcoin-hálózatához, mint bármikor a 2017-es bikafutam kezdete óta.

Közeledik a BTC-alapú opciós ügyletek lejárata

Nagy nap lesz a péntek a Bitcoin-derivátumokat illetően. Ahogy arról a mi is beszámoltunk, csaknem egymilliárd opciós ügylet lejárata van kilátóban.

Az ilyen események mindig hajlamosak arra, hogy közvetlenül legyenek befolyással az árfolyamra. A túlnyomó hangulat ezúttal bullish, miközben a legtöbb opció típusa „call”.

Eközben a bitcoinalapú határidős piacok volumene kissé növekvő trendet mutattak az utóbbi napokban, miközben a szerződések száma stagnált.

A határidős szerződések elkerültek egy „gap”-et a hétvége során, hiszen a BTC volatilitása alacsony szinteken maradt – ha a piac máshol nyit, mint ahol pénteken zárt, a BTC/USD árfolyam általában növekedni szokott, hogy „kitöltse” a teret.

Csökken a tőzsdék bitcoinkészlete

A tőzsdéken lévő bitcoin mennyisége csökkenni kezdett a halvingot követő kiugrás után.

A CryptoQuant adatforrás szerint a tőzsdék bitcointartaléka kétéves mélységekben tartózkodik.

Ha a kereskedők kiutalják vagyonukat, az arra utal, hogy hosszú távú befektetésként tekintenek a bitcoinra ahelyett, hogy kereskedni szeretnének vele.

Június 21-én a tőzsdék 2,35 millió BTC-t birtokoltak. Március 13-án – amikor a BTC/USD 3600 dollárra csökkent – ez a szám 2,73 millió BTC volt.

Forrás: CQ.Live
Se félelem, se érdeklődés?

Ami a kereskedőket illeti, úgy tűnik, hogy még az ő érzelmeik is egy lassú, U-fordulatot mutatnak – bearishből neutrálisba, vagy még jobba.

A Crypto Fear & Greed Index szerint a kereskedők hangulatát leginkább a „félelem” jellemezte az elmúlt néhány héten.

A 0-100-as skálán mozgó index különféle tényezőket vesz számításba annak érdekében, hogy megállapítsa, vajon a kereskedők bullishak vagy bearishek.

A hétfői mutató a 38-ason állt, amely egy ponttal növekedett a hétvégén. A halving óta a legbullishabb szám 56 volt, a 37-es pedig az eddigi legalacsonyabb.

Forrás: Google Trends

A Google Trends adatai ugyanakkor arra utalnak, hogy a Bitcoin iránti teljes érdeklődés a márciusi összeomlások óta a legalacsonyabb szinten van. Ez a jelenség már a múlt hónap végén is látható volt, ahogy a halving egyre inkább kikerült a reflektorfényből.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!