Nassim Taleb: szinte az összes bitcoinos egy idióta

-

A Fekete hattyú című könyv szerzője, az ismert egyetemi professzor, Nassim Taleb úgy véli, a Bitcoin nagyon jó ötlet, de a legtöbb befektető egyáltalán nem ért hozzá.
Taleb egy twitter beszélgetésben magyarázta el a követőinek, hogy a befektetők többsége nincs tisztában a bitcoin és a többi kriptopénz apró, de fontos jellegzetességeivel.

Egészen pontosan úgy fogalmazta meg, „a bitcoin remek ötlet, de a bitcoinerek többsége idióta”.
Taleb az önmagát bitcoin-maximalistának tartó Giacomo Zucco felhívására válaszul szállt be a twitter-beszélgetésbe.
Zucco megkérdőjelezte, hogy a bürokraták és a politikusok – akik nem viszik vásárra a saját bőrüket – központosított tervezése megfelelő lenne a kockázatkezelésre.
A korábban magát tőzsdei kereskedőként is kipróbáló professzor úgy fogalmazza, ő olyan libertariánus, aki nagyobb fokú állami beavatkozást szeretne.

Hogyan vélekednek a bitcoinról?

Annak ellenére, hogy egyre több országban kacérkodnak a központilag kibocsátott digitális pénz gondolatával, a kriptoközösség jelentős része még mindig úgy véli, a bitcoin segítségével ki lehet lépni a hagyományos pénzügyi rendszerből.
Olyan korai bitcoin támogatók, mint amilyen Roger Ver is, egyenesen a libertariánus gazdaság támogatóinak is nevezik magukat.
A sajtóban is megjelent a hír tavasszal, hogy a hagyományosan libertariánus nézőpontot képviselő Competetive Enterprise Institution nyíltan kritizálta a SEC-et, az Államok tőzsdefelügyeletét, amiért szabályozni akarják a kriptopénzeket.

Olvastad már? Nem szereted a kriptocímek bonyolultságát? Készül a megoldás

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!