Az Ethereum új ciklusba lépett! – Ezt kell tudnotok a legnagyobb altkoinról

-

Az Ethereum 2020-ban számos olyan kulcsfontosságú eseményt könyvelhetett el, amelyek óriási hatással vannak és voltak rá, illetve több elemző szerint is egy újabb bullrun indulhat ki belőlük a jövőben.
A legjelentősebb projektek közé jelenleg az Ethereum 2.0 platformjának fejlesztése tartozik, amely jobb sebességet, hatékonyságot és skálázhatóságot kínál a hálózaton belül. Fontos továbbá a DeFi ágazatának sikere is, amely szinte kizárólag az Ethereum blokkláncán működik.

Ez azt jelenti, hogy a tervezett hálózati frissítésnek köszönhetően az Ethereum valósan felhasználható decentralizált alkalmazások formájában, valamint nagyszerű kilátásokkal is rendelkezik a jövőt illetően.
Az Ethereum értékét illető rövid- vagy közép távú kilátások azonban sajnos nem feltétlenül a legjobbak. Az erős és pozitív alapok ellenére is szorosan korrelál a bitcoin és az ethereum, illetve közel két hónapja konszolidációs időszakban vannak.
A Bitcoinist.com a következőképpen fogalmazta meg a helyzetet:

 „Minél tovább folytatódik ez az oldalirányú mozgás, annál nagyobb az esélye annak, hogy az erős alapok ellenére is lefelé irányuló mozgás következzen be. Ugyanakkor inkább csak zúgolódásnak, mintsem mozgásnak tekintem ezt, amely majd a kriptovaluták jövőjéről fog dönteni.”

Az Ethereum új ciklusba lépett

Egyre gyakrabban látunk olyan véleményeket, melyek szerint az Ethereum 2020-ban végre új növekedési ciklusba lépett. Ez nyilvánvaló az ETH/BTC táblázatából is, ahol az látható, hogy az ether végre növekedni kezdett a bitconnal szemben, és hamarosan valószínűleg egy újabb éves rekordra számíthatunk.
Az Ethereum kereskedése a bitcoinnal tehát jelenleg egy háromszöghöz hasonlítható, ez pedig valószínűleg a nyár nagy részében így is marad. Ez alátámasztja azt az elméletet, miszerint két hónapos konszolidáció után ismét hatalmas visszaesésre számíthatunk; legyen az a dollárral, vagy a bitcoinnal szemben. A felvázolt történéseket a mellékelt grafikon is ábrázolja.
A ciklus változását az is jelzi, hogy az Ethereum az utóbbi hónapokban meghaladta a 200 dollárt. Ez egy olyan kulcsfontosságú határnak számít, amely az Ethereum számára mindig is problémát okozott.
A cikk írásakor 241 dollár a kereskedelmi ára, a csökkenés tehát még bizonyos szintig elfogadható, illetve a következő kétszázas tesztelése is lehetséges.
Ha azonban nem történik ismét jelentős csökkenés a kriptopiacon (a koronavírus okozta márciusi eseményekhez hasonlóan), az Ethereumnak van esélye további nyereségre is. Ezt viszont valószínűleg csak a nyár után tudjuk meg.

Az erős alapok még mindig nem tükröződnek az Ethereum árában – a DeFi azonban a krízis idején is egészséges növekedést mutatott

Az Ethereum idén két fő projektre koncentrál. A már említett előrelépés az Ethereum 2.0 platform fejlesztésében ígéretesnek tűnik, de érdekes az ETH előszöri valódi használata a világban is.
A decentralizált alkalmazásokon alapuló DeFi számára a 2020-as év nagyszerű időszaknak számít, és a konkurencia ebben az ágazatban hatalmas.
A DeFi felett éveken keresztül a Maker uralkodott, amelynek tulajdonában van a legnagyobb decentralizált stabilkoin, a DAI is. A Makernek azonban márciusban sajnos problémái akadtak, amely végül a teljes piac kapitalizációjának csökkenéséhez vezetett.
A DeFi azonban idén immár a második visszatérésen megy keresztül, ezúttal pedig a Compound projektje áll mögötte, amely a múlt héten átvette a vezetést, és 550 millió dolláros kapitalizációval a DeFi piacának 38%-át alkotja.
A második Maker 460 millió dolláros kapitalizációval rendelkezik, a harmadik helyen álló Syntheticnek pedig 180 millió dollár az értéke. Az Aave projekt 125 millió dollárral pedig szintén meghaladta a százmillió dolláros határt.

Forrás: defipulse.com

Fontos hozzátenni, hogy ez esetben valódi kapitalizációról van szó. Minden érme 100%-os fedezettel van bebiztosítva, legfőképpen ETH kölcsönök formájában, amelynek árfolyama decentralizált pénzváltókon keresztül követi a dollár árát.

Az Ethereum új ciklusba lép, viszont ne várjunk robbanásszerű növekedést

A DeFi jelenlegi 1,5 milliárd dollárjával minden idők eddigi legmagasabb értékét jegyezheti fel.
A piacon azonban az az elfogadott vélemény, hogy ezek a sikerek még nem tükröződnek az ether árában, és hónapokba is telhet, amíg ez megtörténik. Su Zhu, a Three Arrows Capital befektetési alap vezérigazgatója tökéletesen foglalta össze az eseményeket:
https://twitter.com/zhusu/status/1274328309212409858?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1274328309212409858&ref_url=https%3A%2F%2Fkryptomagazin.sk%2Fethereum-vstupilo-do-noveho-cyklu-toto-musite-vediet-o-najvacsom-altcoine%2F

  • ETH 2017: Mindenki longolt, azonban senki sem tudta igazán, miért is értékes az Ethereum.
  • ETH 2020: Még a szakértők sem határozottak azzal kapcsolatban, mi határozza meg az Ethereum értékét, miközben a hálózat használhatósága folyamatosan új csúcsokat ér el.

Su Zhu szerint az Ethereum értékét annak a ciklusnak egy része határozza meg, amelyet jelenleg átélünk. Az Ethereum egy új ciklusba került, és az értéke lassan növekszik, hamarosan azonban a felszínre törhet.
Jelentős alapokon épül, ez azonban még mindig nem elég olyan robbanásszerű növekedéshez, mint amilyet 2017-ben láttunk.
Ennek eléréséhez először az új PoS-blokklánc elindítására van szükség (próbaverziója egyelőre az elvárások szerint működik), amely sokkal jobb sebességet biztosít és az Ethereumot egy teljesen új szintre emeli.

Olvastad már? A Bitcoin árfolyamának 5 olyan tényezője, amelyekre figyelni kell a héten

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!