A PayPal pletykái tüzelik az optimizmust, átlépjük a tízezret?

-

Ahogy a pénzügyi óriás PayPal a hírek alapján a kriptopénzek integrálását tervezi, a bitcoin meg is ragadta a lehetőséget a hétvégén, és ismét nekiindult a 10000 dolláros ellenállásnak.

A PayPal belép a kriptoiparba

A globálisan elérhető PayPal a jelentések szerint olyan szolgáltatások indítását tervezi, amellyel a felhasználói közvetlenül vásárolhatnak, adhatnak el, és tárolhatnak bitcoint.

A hírek szerint a szükséges likviditás biztosításához a szolgáltató többek között a BitStamp és a Coinbase tőzsdéket is megkereste.

Forrás: TradingView.com

A pletyka mindenesetre megerősítette a rövid távú bikás hangulatot. Az elemzők többsége szerint a PayPal potenciális részvétele az egyre nagyobb mértékű elfogadottság jele.
A Messari adatelemző cég így kommentálta ezt:

„Egy ilyen lépés a kriptó potenciális felhasználóbázisát ugrásszerűen növeli meg. A szektorban csak a PayPal több, mint 300 millió felhasználóval rendelkezik, és ahogy Paul Tudor Jones is írta a májusi hírlevélben, a bikapiac a növekvő vásárlószámmal veszi kezdetét.”

Bitcoin emelkedés?

A kereskedők gyorsan le is csaptak a lehetőségre, és a BTC jegyzését egészen 9800 dollárig pumpálták.
Ez persze kicsit visszakorrigált a 9600 dolláros sávba, de az elemzők továbbra is a 10000 dolláron tartják a szemüket. Úgy vélik, amennyiben a bitcoin meg tudja tartani a 9600 dolláros támaszt, akkor onnan van tér a további emelkedéshez.
Az egyetlen probléma a nagy eladói nyomás 9700 és 10000 között. Ez a régió május eleje óta már hétszer fordította vissza a hegymenetet, még 9000 alá is volt, hogy visszalökte az árfolyamot.


Egy kereskedő viszont úgy véli, a mostani pump eltér az előzőektől, hiszen most a rövid távú hangulat is bikásba fordult a pesszimizmusból. Így lehet, hogy most ténylegesen meglesz a 10000.
A részleteket illetően így fogalmazott:

„Az eddigi medvés beállítottság megdőlt. Most úgy látom, nagy általánosságban bikás a nézet, és várható, hogy fölé kerülünk a 10500 dollárnak. Középtávon is ugorhatunk fölfelé, most úgy néz ki.”

Ez a meglátás összecseng az egyelőre nem teljesen megalapozottnak tekintett korrelációval a BTC és az SP500 között. Március óta úgy tűnik, a bitcoin és a legfőbb USA tőzsdeindex eléggé együtt mozog.
Ezt a hetet is mindkettő emelkedéssel kezdte, és eközben pedig az SP500-hoz rögzített határidős ügyletek is többségében az emelkedést várják.
Ez alapján pedig a BTC-tulajdonosok reménykedhetnek, hogy tényleg meglesz a 10000.

Olvastad már? A Bitcoin árfolyamának 5 olyan tényezője, amelyekre figyelni kell a héten

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Official Gates
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!