8 hónapos mélyponton a bitcoin volatilitása, nagy mozgásra számíthatunk

-

A bitcoin értéke hétfőn nyolc hónapos mélypontot hozott a kriptopénz mozgékonysága számára.
A kriptopénz Bollinger-szalagjának vastagsága – amely technikai mutató +2 és -2 között méri az árfolyam mozgékonyságát – 0,08-as értékre zuhant, amelyet 2019 októbere óta nem tapasztaltunk.

A mutató eszköze, a Bollinger-szalagok azt is megerősítették, hogy a bitcoin szűk határokon belül mozog. Az értéke felméréséhez összevetették a kriptopénz árfolyamát a 20 napos mozgóátlagával és két standard deviáció távolságra határozták meg a szalag alsó és felső értékét.

Forrás: tradingview.com

A kutatók azt érezhetik a szalagok határértékeinek csökkenéséből, hogy kevésbé mozgékony a kriptopénz árfolyama. Ebből egyenesen következik, hogy a szalagok kiszélesedése mozgékonyabb árfolyamot jelent.
A bitcoin Bollinger-szalagjai egyelőre szűkülnek, amely azt mutatja, hogy az árfolyam szűk keretek között mozog.

A bitcoin kitörése

Az alacsony mozgékonyságot, vagy más néven megszorítást általában egy nagy kilengés követi.
A bitcoin mostanság elkerült egy nagy kitörést. A kriptopénz nagyrészt oldalaz és csak a szalag értékei között mozog értéke. Ha eléri a felső értékét akkor általában visszahúzódik és több időt tölt a szalag alsó értékének közelében.
Azonban ha hirtelen az alsó szintig esik a bitcoin értéke, akkor újra próbára teszik a felső ellenállási szintet, amelyet egy kisebb kitörés követ a szalag felső értéke felé.


Azonban ez a tartomány egyre szűkül, így egyre valószínűbb, hogy a bitcoin megtöri a szalagokat. 2019 áprilisában is ez történt, a bitcoin értéke hirtelen megugrott és így a szalagok is kiszélesedtek.
Az árfolyam viszont visszaállt a szalagon belülre, így nem ütött akkorát az ármozgás.

Új irány

A befektetők megosztottak annak tekintetében, hogy merre mehet tovább a bitcoinár. Egyesek szerint az elmúlt három hónap során tapasztalt 150%-os növekedés miatt korrekció várható. Ez azt jelentetné, hogy a bitcoin értéke áttöri az alsó szalagot.
Charlie Morris, a ByteTree blokklánc-adatelemzési cég alapítója szerint a bitcoin értéke 7000 dollárig eshet és ezt a blokkláncon lévő adatokkal alá is tudja támasztani.”

 „A hálózat egyhetes gyorsasága 454%-ra, az öthetes 556%-ra csökkent. A tranzakciók értéke csökkent, az átlagos tranzakció mértéke csökkent, a költségek alacsonyabbak, az MRI romokban. Miért ilyen alacsony az érdeklődés? Nem tudom elképzelni, hogy az árfolyam stabilan fennmaradna. A valós értéke 7000 dollár alatt lenne.” írta a múlt héten a Twitteren.

Mindeközben az optimista megfigyelők szerint a bitcoin ismét próbára teheti éves csúcsát, ha tartani tudja a támaszszinteket.
Michaël van de Poppe, amszterdami tőzsdekereskedő elmondta:

 „Szívesen látnám, ha a héten mozgékonyabbak lennének a vezető kriptopénzek és úgy hiszem nagyon jó teljesítményt hozhatnak. Ez attól függ, hogy a bitcoin tartani tudja-e a megfelelő támaszszinteket, de ha képes erre, akkor jól fog teljesíteni.”

A bitcoin tartja a 9200-9300 dolláros támaszszinteket, de értéke valamelyest az 50 napos mozgóátlag alá csökkent.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!