Nem lassítanak az ETF-vásárlók

-

Az adatok alapján a bitcoin ETF továbbra is népszerű a befektetők körében, és a Santiment elemzése szerint ez a trend nem valószínű, hogy változni fog a felezés után sem.

A vállalat szakértői szerint a felhalmozás üteme azután sem lassult le jelentősen, hogy az ETF-ek március közepén jelentős mérföldkövet értek el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Februárban kezdtek el a piacra lépni a lakossági befektetők nagyobb számban, és a kereskedési aktivitás azóta is észlelhetően magasabb az azt megelőző időszaknál.

A Santiment szerint a két hét múlva várható felezés sem lesz erre nagy hatással, a logikus következtetés az, hogy a vásárlási kedv továbbra is kitart.

ETF
Forrás: X

A négy évente történő felezés során az új blokkokért járó jutalom mértéke megfeleződik, és a következő ilyen esemény az idei év április 20-ra van betervezve a jelenlegi becslések alapján.

A Santiment számaiból látszik, hogy a hét legnagyobb ETF-kibocsátó jelenleg napi 3,19 milliárd dolláros forgalmat bonyolít, az elemzők szerint viszont azt nem lehet tudni, hogy közvetlenül a felezés után hogyan fog alakulni az igény.

Vannak, akik szerint a felezés után amiatt is kevesebb nagy árfolyam-mozgásra lehet számítani, mivel az ETF-ek rengeteg bitcoint vonnak ki a piacról, így kevesebb marad a lehetséges eladók kezében.

Március végére a spot bitcoin ETF forgalma meghaladta a 111 milliárd dollárt, közel megháromszorozva az előző hónap teljesítményét.

A múlt hét során pedig ismét nagyobb vásárlásokat láthattunk, a nettó beáramlás április 4-én és 5-én is elérte a 200 millió dollárt.

Április elsején 85,7 milliós tőke érkezett a szektorba, amely szerény összegnek mondható, és sokan úgy vélték, hogy eljött a trendforduló. Ez végül téves következtetésnek bizonyult.

A Grayscale folyamatos nyomást gyakorol az árra, hiszen minden nap nagy mennyiségű GBTC-t értékesítenek, mióta januárban ők is átkonvertálták az alapjukat, amely immár ETF formájában működik.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A múlt héten 738 millió dollár értékű coint adtak el, így a készletük 294 ezer bitcoinra csökkent.

A kriptoipar szereplői mindenesetre optimisták, a Ripple ügyvezetője, Brad Garlinghouse szerint a piac megduplázódhat idén, mégpedig pont a bitcoin ETF-ek miatt.

„Kifejezetten optimista vagyok, a makrogazdasági trendek és a bitcoin ETF együttesen végre tényleg elkezdte bevonzani az intézményi tőkét a területre.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Jamie Dimon a Bitcoin-gyűlölő az AI-t a gőzgéphez hasonlítja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!