Jamie Dimon a Bitcoin-gyűlölő az AI-t a gőzgéphez hasonlítja

-

Bár a múltban többször is elutasította a Bitcoin-t, a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon úgy tűnik, nagyon lelkesedik a mesterséges intelligenciáért.

Egy nemrég írt levelében Dimon az AI-t az ipari forradalom legikonikusabb és legjelentősebb találmányához, a gőzgéphez hasonlította – írja a Bloomberg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A híres bankár a gőzgép mellett más forradalmi technológiákat is felhozott, mint az elektromosság és az internet. Szerinte a technológia gyakorlatilag minden munkát képes bővíteni.

Dimon korántsem az egyetlen milliárdos, aki a mesterséges intelligencia átalakító potenciálját hangoztatja.

A Microsoft társalapítója, Bill Gates például azt jósolta, hogy a mesterséges intelligencia hatása nagyobb lehet, mint a személyi számítógépeké.

Arra is figyelmeztetett azonban, hogy a technológia növelheti a gazdagok és a szegények közötti szakadékot.

Steve Cohen milliárdos befektető eközben azt mondta, hogy a mesterséges intelligencia azt eredményezheti, hogy a négynapos munkahét a legtöbb ember számára új normává válhat.

A mesterséges intelligenciát körülvevő eufória rekordmagasságba repítette az amerikai részvényeket, miközben egyesek aggodalmuknak adtak hangot egy esetleges buborék kialakulásával kapcsolatban.

Az amerikai chipgyártó Nvidia profitált a legtöbbet a legutóbbi AI-boomból, és a világ harmadik legnagyobb vállalatává vált 2,196 billió dolláros piaci kapitalizációjával.

A Fortune szerint olyan nevek, mint a JPMorgan, a Goldman Sachs és a Morgan Stanley most új AI-alapú befektetéseket keresnek (különösen a feltörekvő piacokon).


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Annak ellenére, hogy néhány AI-párti is lelkesedik a kriptókért, Dimon továbbra is a Bitcoin egyik leghatározottabb kritikusa.

Egy nemrég tartott kongresszusi meghallgatáson a kriptovaluták kormányzati betiltására szólított fel.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin felrobban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!