A Bitcoin felrobban?

-

A 2024 második negyedévében tapasztalt durva kezdés után a Bitcoin (BTC) figyelemre méltó módon talpra állt a 64.500 dolláros mélypontról a cikkírás idején 69.700 dolláros szintre.

Ez egy több mint 5.000 dolláros emelkedés és 8%-os rally a bikáknak, akik a mélypontot választották.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De a február-áprilisi trendvonal támaszt még nem sikerült visszaszerezni a cikk írásakor.

Mindazonáltal a Bitcoin piaci ciklus teoretikusai úgy vélik, hogy egy vad parabolikus rally tanúi lehetnek.

Az egyik ilyen teoretikus, Vijay Boyapati, egy internetes személyiség és a „The Bullish Case for Bitcoin” című könyv szerzője megjegyezte, hogy:

„De ha egyszer eljutsz egy történelmi csúcsra, akkor már tényleg nincs túlkínálat, és akkor az árfeltárás nyílt terepe van, ahol az ár elkezdhet parabolikusan emelkedni”.

Küszöbön álló vad BTC rally történelmi adatok szerint

A piaci ciklusok más teoretikusai hasonló álláspontot képviseltek, mint Boyapati.

A Rekt Capital kriptokutató elemzője például megjegyezte, hogy a 2021-es 69 ezer dolláros cikluscsúcs feletti heti zárás kulcsfontosságú a további emelkedéshez.

bitcoin
Forrás: X

„A Bitcoin visszatért a ~69 000 dolláros szint fölé. Már csak az új heti gyertya zárása ilyen, hogy ezt teljes mértékben megerősítse”.

A heti gyertya valóban 69.360 dolláron zárt, ami megerősíti a tézisét. A BTC ciklus alapján az elemző az újbóli kitörést egy parabolikus rally kezdetének látja.

Steve Courtney, a Crypto Crew University munkatársa a maga részéről úgy fogalmazott, hogy a Bitcoin akkor lesz a bikaciklus utolsó szakaszában, ha a havi grafikonon 68.600 dollár felett zár.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Courtney továbbá kiemelte, hogy az eszköz egy parabolikus rally tanúja lehet, ha a BTC április végén 68.600 dollár felett zárna.

A korábbi több hónapos trendvonal-támogatás, a 71.000 dolláros ellenállási szint és a makro ellenszél azonban rövid távú akadályokat jelentenek, amelyeket érdemes figyelembe venni.

Olvastad már? 3 mém érme, ami kár lenne kihagynod

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!