A Bitcoin feleződése 11 nap múlva: Mire számíthatunk az árfolyamtól?

-

A Bitcoin feleződésének eseménye már csak 11 napra van, ezért sokat beszélnek arról, hogy ez hogyan befolyásolhatja a Bitcoin árát.

Történelmileg a felezés, ami felére csökkenti az új blokkok bányászatáért járó jutalmat, és így csökkenti az új bitcoinok generálásának ütemét, a Bitcoin-piacon a szűkösség vélt növekedése miatt bikás mozgásokhoz vezetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mire számíthatunk a Bitcoin árfolyamtól?

Mivel közeledünk ehhez az alapvető eseményhez, érdemes megjegyezni, hogy a Bitcoin ETF volumene hetekkel a Bitcoin történelmi csúcsát követően is erős.

Ez fenntartható intézményi érdeklődésre utal, ami döntő fontosságú lehet az április 19-i felezési dátumhoz közeledve.

A korábbi feleződések során a Bitcoin árfolyama jelentősen emelkedett a következő évben, bár a közvetlen hatás eltérő lehet.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A Bitcoin jelenlegi grafikonját megnézve azt látjuk, hogy a Bitcoin 72.00 dollár körül mozog.

A legutóbbi 69.000 dollár körüli csúcs közelében van egy kulcsfontosságú ellenállási szint, amelyet a Bitcoin már többször tesztelt.

E szint feletti áttörés, különösen, ha ez egybeesik a feleződéssel, egy új emelkedő trend kezdetét jelezheti, a kereskedők pedig a 70.000 dolláros pszichológiai határt tartják a szemük előtt, mint a következő kulcsfontosságú mérföldkövet.

A bitcoinnak az 50 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) feletti, körülbelül 57.246 dollárnál lévő támaszt kellene fenntartania ahhoz, hogy folytatni tudja a felfelé irányuló mozgást.

Ha e támasz alá süllyed, a következő jelentős szint a 100 napos EMA 48.699 dollár körül, amely erős támaszként szolgálhat az árfolyam számára.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A felezés közeledtével egyes kereskedők az ETF és a láncon belüli volumen csökkenését várják a felezés után.

Amennyiben a digitális arany korábbi teljesítményére hagyatkozunk, a felezés miatt csökkenő új Bitcoinkínálat felfelé ívelő tendenciát eredményezhet, ahogyan az a múltban is történt.

Azonban minden egyes kriptopiaci rally más és más, és a múltban látottakhoz hasonló teljesítményre fogadni nem biztos, hogy a legbölcsebb döntés.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 3 mém érme, ami kár lenne kihagynod

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!