Cardano (ADA) technikai elemzés 04.08.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Cardano (ADA)

A Cardano (ADA) közel egy hónappal ezelőtt 0,81 dollárnál alakította ki a helyi csúcsot, de azóta csökkentette a nyereségét.

A megjelenés idején 0,60 dolláron kereskedtek vele, ami 26,5%-os csökkenést jelent. Egy nemrégiben készült jelentés szerint a bálnák az ADA tokenjeiket a zuhanás során eladták.

Ez medvés jel volt. A Cardano 0,6 dolláros szint alatti konszolidációja ideális esetben (a bikák számára) a felhalmozás fázisát fogja látni. megnézettem néhány más mérőszámot, hogy megértsük az ADA piaci hangulatának állapotát.

Ahogy korábban említettem, az ADA-címek az elmúlt hónapban lemondtak néhány részesedésükről.

Az 1k-1 millió ADA-t tartalmazó tárcák száma csökkenő tendenciát mutatott. A fenti grafikonon látható érme átlagos (90 napos) életkora mérőszám szintén gyorsan csökkent március második felében.

Az elmúlt két hétben azonban elkezdett helyreállni. Ez azt jelzi, hogy ismét némi felhalmozódás van folyamatban.

Az MVRV arány szintén negatív tartományban volt. Ez azt jelezte, hogy a befektetők nem realizált veszteségekkel szembesültek, és hogy az eszköz alulértékelt.

Az eszköz hálózati értékelésének nyomon követésére szolgáló másik mérőszám a hálózati érték és tranzakciók (NVT) aránya.

Az NVT 7 napos mozgóátlaga a forgalommal együtt azt mutatta, hogy a metrika április 6-án 166-ra emelkedett. Ez csaknem olyan magas volt, mint 2023 májusában, amikor 185-ös értéket láttunk.

Ez az ADA túlértékeltségét mutatta, ami ellentmondott az MVRV megállapításainak. Miután ezek a mérőszámok patthelyzetben voltak, máshol kell keresnünk a vita megoldását.

Megnéztem a társadalmi mérőszámokat és az árfolyamgrafikát, hogy megértsem, hol állnak a piaci szereplők. A társadalmi dominancia 7 napos SMA-ja április 24-e után gyorsan csökkent.

Az elmúlt héten ismét magasabbra tolódott. Közben a közösségi volumen március közepe óta lassan csökkent.

A súlyozott hangulat is negatív volt az elmúlt hónap nagy részében. Ez a közösségi média résztvevői körében medvés hangulatot tükrözött.

Emellett együtt járt az ADA által az elmúlt hetekben tapasztalt árcsökkenéssel is.

C

Az 1 napos grafikon technikai elemzése azt mutatta, hogy a piac szerkezete ebben az idősávban éppenhogy bikás volt.

A február végi 0,568 dolláros ingadozó mélypont alatt még nem zárult 1 napos kereskedési szakaszban.

A heti grafikon erős emelkedést mutatott, miután az ADA decemberben 0,46 dollárnál megdöntötte a 2023. áprilisi alsó csúcsot, és tovább emelkedett.

Az RSI azonban 49-es értéken állt, és határozottan medvés hangulatot jelzett. A Fibonacci-retracement szintek azt mutatták, hogy a 0,525 dollár a következő támaszszint, amely felé inthetné az árakat.

Másrészről az OBV február eleje óta határozottan felfelé tendál. Ez biztató látvány volt, ami azt jelezte, hogy még a 0,525 dollárig történő csökkenés is visszafordulhat végül, és a piac nem biztos, hogy lefelé tartó trendbe süllyed.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!