Az elmúlt években tényleg jobban teljesített az arany még a bitcoinnál is?

-

Peter Schiff, a közismert aranyrajongó nemrégiben osztotta meg a követőivel, hogy az elmúlt két és fél év során az arany jobban teljesített, mint a bitcoin.

Emellett az arany az SP500 indexen is túltett az év kezdete óta, amely szintén rávilágít a gazdaság általános helyzetére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az arany ereje sokak szerint a stabilitásában rejlik, ezért tekintik sokan biztonságos menekülőeszköznek.

A befektetők előszeretettel választják a piaci bizonytalanságok idején, mikor nehezen lehet látni, hogy mi következik, és az elmúlt évek során ez ismét bebizonyosodott, ahogyan az árfolyam növekedésnek indult, és a nemesfém bebizonyította, hogy méltó a biztos menedék címére.

A bitcoin legendásan nagy volatilitással rendelkezik, felfelé és lefelé is hatalmas kilengéseket láthatunk.

A kereskedők, befektetők szerint viszont ez a volatilitás nem csak hatalmas kockázatot jelenthet, de egyben nagy nyereséghez vezető lehetőségeket is.

A két eszközosztályt összehasonlítva láthatjuk, hogy az arany növekedése viszonylag egyenletes, jelenleg 2329 dollár környéki árfolyammal.

Ez mind az ötven, mind a száz napos mozgóátlag fölött van. A bitcoin a cikk írásakor 69 ezer dollár környékén mozog, és a 70 ezres szint jelenleg ellenállásként működik, nem engedi tovább emelkedni.

Ahhoz, hogy az arany erősödése tartósnak bizonyuljon, az árfolyamnak stabilan fölötte kellene maradnia az 50 napos mozgóátlagnak, amely most 2184 dolláron áll. Ez jelenti a megfelelő támaszt a további emelkedéshez.

A bitcoin esetében is vannak követelményei, hogy folytatódjon a hegymenet, először is át kellene törni a 70 ezer dolláros szintet, és fölötte maradni.

Ha ez nem sikerül, az 50 napos mozgóátlagnál támaszra lelhet az árfolyam, a 64 ezer dolláros szint vélhetően megtartaná.

A bitcoin potenciálisan hatalmas nyereséget tud biztosítani a befektetők számára, ha azok hajlandóak vállalni a nagyobb kockázatot, a nagyobb bizonytalanságot, amely az arannyal ellentétben nagyon is jellemző a bitcoinra.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az arany és a bitcoin-befektetés két különböző terület, különböző hozzáállást kívánhat, és sokan úgy vélik, hogy nem is szabadna közvetlenül egymáshoz hasonlítani a kettőt, annyira különbözőek.

Az egyik hatalmas volatilitást és kockázatot hordoz, a másikat viszont megbízható eszköznek hiszik az infláció elleni védekezés során, amikor a gazdaság összességében nem teljesít túl jól.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Befektetések 2024-ben: A következő jelentős kriptopénzek, amit figyelni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!