A layer-2 skálázási megoldás több mint 11 órája nem működik, mivel a felhasználók azon tűnődnek, hogy mi lehet az oka annak a hibának, amely veszélyeztette a hálózati konszenzust.

A Layer-2 Ethereum skálázási megoldás, a Polygon több mint 11 órája nem termelt új blokkot, a fejlesztők a problémát a hálózat technikai frissítésének tulajdonítják.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Március 10-én 16:20-kor (UTC) a Polygon (MATIC) hálózat fejlesztői a projekt fórumán értesítették a felhasználókat, hogy valószínűleg 17:50-kor (UTC) kezdődően leállás lesz a hálózat három rétegének egyikén, szükséges karbantartás miatt.

A feltételezések szerint egy nemrégiben végrehajtott frissítés hibát okozott a hálózati konszenzus elérésének képességében.

„Gyanítjuk, hogy a frissítés során olyan hiba léphetett fel, amely befolyásolta a konszenzust, és azt okozta, hogy a különböző Heimdall validátorok a lánc különböző verzióin voltak, és így nem sikerült 2/3-os konszenzust elérni.” 

A várakozásoknak megfelelően a kiesés körülbelül 17:54-kor kezdődött.

A Polygon csapata körülbelül 1:30-kor kiadott egy frissítést, amelyben elmagyarázta, hogy még mindig dolgoznak a hiba kijavításán, és hogy egy hotfixet telepítettek, amely segít a blokkok további létrehozásában. Úgy tűnik, hogy ez a hotfix a cikk írásakor nem lépett életbe.

A jövő sportfogadóinak és tipstereinek kriptovalutája.

A csapat biztosította a felhasználókat arról is, hogy az on-chain pénzeszközök és adatok biztonságban vannak.

A Polygonon 11 órán keresztül tartott a hálózati kiesése.

A Polygon-felhasználók láthatóan megértették, hogy a kiesés várható volt, de a hatodik órától kezdve a közösségben elkezdtek zúgolódni az emberek. A legtöbb felhasználó aggodalmát fejezte ki a kiesés elhúzódó időtartama miatt.

Mások megjegyezték, hogy a szakmájukat vagy kriptoüzletüket negatívan érintette a kiesés. @Miklos211 Twitter-felhasználó így nyilatkozott:

„Szó szerint képtelen vagyok dolgozni ennek köszönhetően, megtennétek, hogy elkülditek nekünk azt az időpontot, amikor várhatóan újra működik majd a hálózat?” 

A Polygon hálózata három rétegből áll, amelyek mindegyike egyedi szerepet tölt be. Az Ethereum (ETH) rétegén intelligens szerződések futnak, a Bor réteg pedig a blokkok előállításában segít. A harmadik Heimdall réteg az, ahol a probléma rejlik.

A Heimdall egy sor proof-of-stake (PoS) csomópont, amelyek segítenek a hálózatnak a konszenzus elérésében. A Heimdall-probléma miatt a Polygon nem tudja elérni a hálózati konszenzust.

A legutóbbi nagyobb hiba, amelyet a Polygon kijavított, 24 milliárd dollár értékű pénzt veszélyeztetett, de 2021 végén gond nélkül befoltozták.

Kapcsolódó hír, hogy a Polygon nemrégiben partnerségre lépett a TokenTraxx multichain zenei non-fungible token (NFT) piactérrel, hogy támogassa a Polygon ökoszisztémájában a piacot. A TokenTraxx lehetővé teszi a zenészek számára, hogy tokenizálják a munkájukat és NFT-ként értékesítsék azt.

Olvastad már? Elképesztő teljesítményt nyújtottak az aranyfedezetű stablecoinok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!