A spanyol bank az Agrotoken csapatával kezd együttműködésbe, és így az utóbbiak által tokenizált mezőgazdasági termények most már hitelfedezetként is működhetnek.

Az Agrotoken már korábban elindította a saját, fizikai mezőgazdasági terményekkel fedezett tokenjeit, és a Santander a mostani tesztprogramjában annak akar utánajárni, hogy hitelfelvétel esetén ezek a tokenek megfelelően működhetnek-e fedezetként.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az argentin Agrotoken egyfajta stablecoinként adja ki a tokeneket, amelyek mögött megfelelő mennyiség mezőgazdasági termény áll.

A termelők a tokenek segítségével lényegesen egyszerűbben dobhatják piacra a termékeiket, most pedig a Santander is bejelentette, hogy hitelfelvételhez elfogadja ezeket a kriptoeszközöket is.

A Santander Argetina sajtóközleménye szerint az első tesztek már sikeresen lezajlottak, és a termelők meggyőződhettek róla, hogy a szoftveres háttér megfelelően működik, és használható.

A bank elmondása alapján így ez a fajta szolgáltatás első a piacon a maga nemében, mezőgazdasági termékeket és pénzügyi alkalmazásokat korábban még nem hoztak közös nevezőre a blokklánc segítségével.

Fernando Bautista, a Santander Argentina agrárüzletágának a vezetője a sajtónak is nyilatkozott ebben az ügyben.

„Első alkalommal látjuk, hogy egy szolgáltató blokkláncot és kriptopénzeket használ, hogy továbbfejleszthesse az agrárhitel-piacot, és új üzleti lehetőségeket nyújtson a termelőknek.”

Az Agrotoken már három fajta tokent adott ki, ezek kukorica, szójabab és búza tokenizálásával jönnek létre, egy darab token egy tonna terményt képvisel.

A token kibocsátásához bizonyítva van, hogy a mögöttes termék ténylegesen létezik, és a tokennel való tranzakció a termény tulajdonjogát is magában foglalja.

A Santander vélekedése szerint ez az új token-rendszer egy teljesen új üzletágat fog létrehozni, ahol a mezőgazdasági termelők sokkal egyszerűbb módon juthatnak finanszírozáshoz, a saját terményeiket használva fedezetként.

A fintech szektor a Santander berkein belül is a legmenőbbek közé tartozik, és a bank az argentin részlegében 225 millió dolláros szoftveres és hardveres fejlesztést tervez, hogy az infrastruktúrán javítsanak, és új szolgáltatásokat nyújthassanak a helyi ügyfeleiknek.

A jövő sportfogadóinak és tipstereinek kriptovalutája.

A kriptó iránti érdeklődés sem idegen a banktól, Spanyolországban például már teljesen felkészültek, hogy kriptopénzes ETF-et is felvegyenek a termékpalettájukra.

Az Agrotoken 2021-ben már több alkalommal sikeresen bizonyította a létjogosultságát, a közreműködésével a termelők többek között gépvásárlásokat és anyagbeszerzéseket tudtak lebonyolítani, rendkívül leegyszerűsített módon.

Olvastad már? Ethereumot ajánl az ügyfeleinek a Goldman Sachs

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Mike Mozart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!