Tokenizált búzát is elfogad hitelfedezetként a Santander

-

A spanyol bank az Agrotoken csapatával kezd együttműködésbe, és így az utóbbiak által tokenizált mezőgazdasági termények most már hitelfedezetként is működhetnek.
Az Agrotoken már korábban elindította a saját, fizikai mezőgazdasági terményekkel fedezett tokenjeit, és a Santander a mostani tesztprogramjában annak akar utánajárni, hogy hitelfelvétel esetén ezek a tokenek megfelelően működhetnek-e fedezetként.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az argentin Agrotoken egyfajta stablecoinként adja ki a tokeneket, amelyek mögött megfelelő mennyiség mezőgazdasági termény áll.
A termelők a tokenek segítségével lényegesen egyszerűbben dobhatják piacra a termékeiket, most pedig a Santander is bejelentette, hogy hitelfelvételhez elfogadja ezeket a kriptoeszközöket is.
A Santander Argetina sajtóközleménye szerint az első tesztek már sikeresen lezajlottak, és a termelők meggyőződhettek róla, hogy a szoftveres háttér megfelelően működik, és használható.
A bank elmondása alapján így ez a fajta szolgáltatás első a piacon a maga nemében, mezőgazdasági termékeket és pénzügyi alkalmazásokat korábban még nem hoztak közös nevezőre a blokklánc segítségével.

Fernando Bautista, a Santander Argentina agrárüzletágának a vezetője a sajtónak is nyilatkozott ebben az ügyben.

„Első alkalommal látjuk, hogy egy szolgáltató blokkláncot és kriptopénzeket használ, hogy továbbfejleszthesse az agrárhitel-piacot, és új üzleti lehetőségeket nyújtson a termelőknek.”

Az Agrotoken már három fajta tokent adott ki, ezek kukorica, szójabab és búza tokenizálásával jönnek létre, egy darab token egy tonna terményt képvisel.
A token kibocsátásához bizonyítva van, hogy a mögöttes termék ténylegesen létezik, és a tokennel való tranzakció a termény tulajdonjogát is magában foglalja.
A Santander vélekedése szerint ez az új token-rendszer egy teljesen új üzletágat fog létrehozni, ahol a mezőgazdasági termelők sokkal egyszerűbb módon juthatnak finanszírozáshoz, a saját terményeiket használva fedezetként.
A fintech szektor a Santander berkein belül is a legmenőbbek közé tartozik, és a bank az argentin részlegében 225 millió dolláros szoftveres és hardveres fejlesztést tervez, hogy az infrastruktúrán javítsanak, és új szolgáltatásokat nyújthassanak a helyi ügyfeleiknek.

A kriptó iránti érdeklődés sem idegen a banktól, Spanyolországban például már teljesen felkészültek, hogy kriptopénzes ETF-et is felvegyenek a termékpalettájukra.
Az Agrotoken 2021-ben már több alkalommal sikeresen bizonyította a létjogosultságát, a közreműködésével a termelők többek között gépvásárlásokat és anyagbeszerzéseket tudtak lebonyolítani, rendkívül leegyszerűsített módon.

Olvastad már? Ethereumot ajánl az ügyfeleinek a Goldman Sachs

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Mike Mozart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!