Ethereumot ajánl az ügyfeleinek a Goldman Sachs

-

A Goldman és a Galaxy Digital együttműködésbe kezdett, hogy a bank ügyfelei hozzáférést kapjanak a kriptopiacokhoz.
A Goldman Sachs így mostantól lehetővé teszi, hogy az ügyfelei ethert vásároljanak, pontosabban befektessenek a Galaxy Digital Ethereum Fund alapjába, ez derül ki a cég legutóbbi, SEC-hez beadott jelentéséből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Galaxy alapja a spot piacokat követi, így ebben szerezhetnek kitettséget azok az ügyfelek, akik igénybe veszik a két cég közös szolgáltatását.
Ez a lehetőség a hét elején derült ki, amikor a Galaxy jelentésében kiderült, hogy a Goldman szerepel a jutalékra jogosultak között, mint értékesítési ügynök, aki az ügyfeleinek a Galaxy termékeit ajánlja.
A Galaxy Digital a milliárdos Mike Novogratz saját, digitális eszközökre fókuszáló befektetési alapja. Jelenleg nagyjából 2,8 milliárd dollárt kezel.
Egyelőre nem ismertek a részletek, hogy a Goldman ügyfelei közül hányan vásároltak tőlük, de a vállalati szabályok alapján a minimális befektetési összeg 250 ezer dollár.
A jelentésből annyi derül ki, hogy az ETH Fund elindulása óta összesen 50,5 millió dollárnyit értékesítettek belőle.

A bank mellett egy független tanácsadó cég, a CAIS Capital is szerepel a beadványban, mint külsős partner, akiken keresztül szintén a Galaxy alapját vásárolhatják meg az ügyfelek. De ahogyan a Goldman esetében, a CAIS részére fizetett jutalék pontos mértékét sem tudjuk.

A Goldman mindenesetre nem először kezd el együttműködni a Galaxy Digital csapatával. A bank tavaly június óta teszi lehetővé a partnerei számára, hogy a CME Group bitcoin határidős termékeit is megvásárolják, ehhez pedig a Galaxy Digital biztosítja a megfelelő likviditást.
A Goldman Sachs a jelek szerint egyre jobban kapcsolatba kerül a kriptoiparral, néha pedig közvetett módon.
Február végén az egyik igazgatósági tagjuk, Roger Bartlett jelentette be, hogy otthagyja a céget, hogy a Coinbase tőzsde berkein belül folytassa a karrierjét.
A sajtóhírek alapján a vállalat globális pénzügyi vezetője lesz, hogy még jobban kiaknázhassák a digitális eszközök ökoszisztémája által nyújtott előnyöket.
Lloyd Blankfein, a Goldman elnöke szintén bevallottan érdeklődik a kriptók iránt.

A hét elején a Twitteren is szóba hozta, hogy szerinte fura a kriptopénzek mostani inaktivitása, főleg, hogy az infláció ilyen mértékben nő, és világszerte megjelent a tendencia, hogy az állampolgárok bankszámláit egyszerűen befagyasztják.

Olvastad már? Március 15-ig sokaknak kell visszafizetniük a Crypto.com hiteleiket

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: John Skelson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!