Elképesztő teljesítményt nyújtottak az aranyfedezetű stablecoinok

-

A PAX Gold járult hozzá a leginkább ahhoz, hogy az aranyfedezetű tokenek piaci kapitalizációja az 1 milliárd dolláros mérföldkő fölé emelkedjen, megelőzve a Tether Goldot.
Az aranyfedezetű kriptotokenek piaci kapitalizációja 2022-ben 60%-kal nőtt, és a történelem során először lépte át az 1 milliárd dollárt – derül ki az Arcane Research legfrissebb heti jelentéséből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az arany ragyog, a Bitcoin csalódást okoz

2022-ben a befektetők az aranyfedezetű kriptoeszközök vélt biztonságához rohantak, amelyeknek az értékét az arany árához kötik.
Nevezetesen a PAX Gold (PAXG), a Tether Gold (XAUT) és a hasonló nemesfém-fedezetű digitális eszközök értéke emelkedett, mivel a befektetők „diverzifikálják az inflációs fogadásokat” a kriptoszektoron belül, magyarázza az Arcane Research. A PAXG idén a Bitcoin (BTC) értékét is felülmúlja.

Forrás: TradingView

Az arany maga közel 14%-kal emelkedett ebben az évben, közel 2050 dollárra unciánként, ami 2020 augusztusa óta a legmagasabb szint. Az Arcane megjegyezte:

„Úgy tűnik, hogy az arany árának emelkedése több kriptobefektetőt vonzott az aranyfedezetű tokenekhez […], mivel lehetővé teszik a befektetők számára, hogy az inflációs fogadásokat az ismert kriptopiaci infrastruktúrán keresztül diverzifikálják”.

A PAXG felülmúlja az XAUT-ot

A PAX Gold jelenleg a legnépszerűbb aranyfedezetű token– mintegy 500 millió dollárnyit bocsátottak már ki belőle –, miközben az aranytokenek összpiaci értéke is 1 milliárd dollár.
Ehhez képest a legfőbb riválisa, a Tether Gold minimális növekedést tapasztalt, jegyezte meg az Arcane.

Forrás: CoinGecko, Arcane Research

Jelenleg a PAX Gold teljes piaci kapitalizációja valamivel több mint 607 millió dollár, ami 85%-os növekedést jelent az elmúlt év során.
Hasonlóképpen, a Tether Gold piaci értéke közel 211 millió dollárra emelkedett, ami ugyanebben az időszakban mindössze 9,20%-os növekedést jelent.

Intelligens pénz az aranytoken rali mögött

Alexander Tkacsenko, a VNX – egy luxemburgi székhelyű, az FMA által szabályozott tokenizált aranybefektetési platform – alapítója és vezérigazgatója elmagyarázta, hogy az intelligens befektetők óvatosabbak voltak a kriptovalutákba való befektetéskor.
Hozzátete, hogy az aranyfedezetű tokenekbe való befektetéssel kapcsolatos döntésük azt mutatja, hogy a folyamatos makrobizonytalanság közepette hajlanak a szabályozott digitális eszközök elfogadására.
Tkacsenko elmondta:

Nem minden aranyfedezetű token képvisel értéket. Ezért a befektetőknek vigyázniuk kell, hogy ne »papírindexet« szerezzenek, hanem olyan tokeneket keressenek, amelyek fizikai aranyhoz kapcsolódnak és »biztonságosak« – szabályozott kibocsátók által kibocsátottak és bizonyítani tudják az aranytartalékokat.

A PAXG kibocsátója a Paxos, egy New York államban bejegyzett, a New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) által szabályozott vagyonkezelő társaság.
Ez a tény komoly garanciának számít arra nézve, hogy minden egyes forgalomban lévő PAXG mögött valóban 100%-ban egy uncia arany áll.

Úgy tűnik azonban, hogy a Tether aranytokenjét nem szabályozza semmilyen szabályozóhatóság semmilyen joghatóságban, sem az Egyesült Államokon belül, sem azon kívül.
A whitepapere azt is állítja, hogy „egyetlen szabályozó hatóság sem vizsgálta vagy hagyta jóvá” az aranyfedezetre vonatkozó állításait.
Forrás: Cointelegraph

Olvastad már? Létrehozta a kriptopénzeket szabályzó hatóságát Dubaj

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!