Elképesztő teljesítményt nyújtottak az aranyfedezetű stablecoinok

-

A PAX Gold járult hozzá a leginkább ahhoz, hogy az aranyfedezetű tokenek piaci kapitalizációja az 1 milliárd dolláros mérföldkő fölé emelkedjen, megelőzve a Tether Goldot.
Az aranyfedezetű kriptotokenek piaci kapitalizációja 2022-ben 60%-kal nőtt, és a történelem során először lépte át az 1 milliárd dollárt – derül ki az Arcane Research legfrissebb heti jelentéséből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az arany ragyog, a Bitcoin csalódást okoz

2022-ben a befektetők az aranyfedezetű kriptoeszközök vélt biztonságához rohantak, amelyeknek az értékét az arany árához kötik.
Nevezetesen a PAX Gold (PAXG), a Tether Gold (XAUT) és a hasonló nemesfém-fedezetű digitális eszközök értéke emelkedett, mivel a befektetők „diverzifikálják az inflációs fogadásokat” a kriptoszektoron belül, magyarázza az Arcane Research. A PAXG idén a Bitcoin (BTC) értékét is felülmúlja.

Forrás: TradingView

Az arany maga közel 14%-kal emelkedett ebben az évben, közel 2050 dollárra unciánként, ami 2020 augusztusa óta a legmagasabb szint. Az Arcane megjegyezte:

„Úgy tűnik, hogy az arany árának emelkedése több kriptobefektetőt vonzott az aranyfedezetű tokenekhez […], mivel lehetővé teszik a befektetők számára, hogy az inflációs fogadásokat az ismert kriptopiaci infrastruktúrán keresztül diverzifikálják”.

A PAXG felülmúlja az XAUT-ot

A PAX Gold jelenleg a legnépszerűbb aranyfedezetű token– mintegy 500 millió dollárnyit bocsátottak már ki belőle –, miközben az aranytokenek összpiaci értéke is 1 milliárd dollár.
Ehhez képest a legfőbb riválisa, a Tether Gold minimális növekedést tapasztalt, jegyezte meg az Arcane.

Forrás: CoinGecko, Arcane Research

Jelenleg a PAX Gold teljes piaci kapitalizációja valamivel több mint 607 millió dollár, ami 85%-os növekedést jelent az elmúlt év során.
Hasonlóképpen, a Tether Gold piaci értéke közel 211 millió dollárra emelkedett, ami ugyanebben az időszakban mindössze 9,20%-os növekedést jelent.

Intelligens pénz az aranytoken rali mögött

Alexander Tkacsenko, a VNX – egy luxemburgi székhelyű, az FMA által szabályozott tokenizált aranybefektetési platform – alapítója és vezérigazgatója elmagyarázta, hogy az intelligens befektetők óvatosabbak voltak a kriptovalutákba való befektetéskor.
Hozzátete, hogy az aranyfedezetű tokenekbe való befektetéssel kapcsolatos döntésük azt mutatja, hogy a folyamatos makrobizonytalanság közepette hajlanak a szabályozott digitális eszközök elfogadására.
Tkacsenko elmondta:

Nem minden aranyfedezetű token képvisel értéket. Ezért a befektetőknek vigyázniuk kell, hogy ne »papírindexet« szerezzenek, hanem olyan tokeneket keressenek, amelyek fizikai aranyhoz kapcsolódnak és »biztonságosak« – szabályozott kibocsátók által kibocsátottak és bizonyítani tudják az aranytartalékokat.

A PAXG kibocsátója a Paxos, egy New York államban bejegyzett, a New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) által szabályozott vagyonkezelő társaság.
Ez a tény komoly garanciának számít arra nézve, hogy minden egyes forgalomban lévő PAXG mögött valóban 100%-ban egy uncia arany áll.

Úgy tűnik azonban, hogy a Tether aranytokenjét nem szabályozza semmilyen szabályozóhatóság semmilyen joghatóságban, sem az Egyesült Államokon belül, sem azon kívül.
A whitepapere azt is állítja, hogy „egyetlen szabályozó hatóság sem vizsgálta vagy hagyta jóvá” az aranyfedezetre vonatkozó állításait.
Forrás: Cointelegraph

Olvastad már? Létrehozta a kriptopénzeket szabályzó hatóságát Dubaj

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!