Nem igazán tudják eldönteni az elemzők, hogy merre fog menni a bitcoin

-

A Bitcoin (BTC) még mindig 30.000 dollár alá eshet, de néhány prominens forrás máris a BTC/USD legutóbbi medvés fordulatának végét jelzi.

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája január 25-én egy tweetben vette szemügyre a Bitcoin helyzetét a 20 hetes mozgóátlaghoz képest, megjegyezve, hogy történelmileg a jelenlegi szintek fordulópontot jelentenek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

McGlone: A Bitcoin „egy kicsit elnyújtózott” az eddigi csúcsokon

McGlone adatai alapján a Bitcoin még mindig bízik abban, hogy idén átvészel egy makrovihart, és a BTC/USD ugyanabban a helyzetben van, ahol 2020 márciusában és 2021 júliusában megállította a csökkenő trendeket.
Ezek az esetek megfelelnek a koronavírus okozta márciusi összeomlásnak, illetve a kínai bányászok rohamának.
„Az a tény, hogy a Bitcoin egy feltörekvő eszköz, kevesebb mint 1 billió dolláros piaci kapitalizációval szemben a globális részvények mintegy 100 billió dollárjával […], előnyt adhat a kriptónak” – kommentálta.

„A grafikonunk a Bitcoin esetében egy mélypontra utaló mutatót ábrázol – körülbelül 30%-kal a 20 hetes átlag alatt.”

A Bitcoin 20 hetes mozgóátlagának aránya vs. BTC/USD grafikon. Mike McGlone/Twitter

Ahogy arról a Kriptoworld nemrég beszámolt, a Bitcoin ebben a hónapban több szempontból is visszhangozza a 2020. márciusi és az azt követő eseményeket.
Kapcsolódó cikkünk: Olyan árzónába lépett a bitcoin, amely történelmileg a medvefázisok végét jelezte

Idegesség a negatív finanszírozási ráták miatt

Ennek ellenére más források továbbra is óvatosságra intettek. Köztük volt a népszerű Twitter-elemző, Material Scientist, a Material Indicators elemzési platform megalkotója.
Ezen a héten a finanszírozási rátákat vette célba, amelyek bár negatívak, nem feltétlenül jelentik azt, hogy a Bitcoin a medvéket felfelé irányuló szorítással csapja be.
„Folyamatosan azt látom, hogy az emberek azzal érvelnek, hogy a negatív finanszírozás szükségessé teszi, hogy elérjük a mélypontot” – érvelt.

„A CT fele ezt a logikát használta, hogy azt állítsa, 40k volt az alja. Nem volt az. Ez a grafikon a negatív finanszírozású párok számát mutatja az idő múlásával, a BTC grafikon mellett”.

Egy kísérőgrafikon megmutatta azokat az eseteket, amikor a negatív finanszírozás az egész kriptopiacon valóban a további, 2021-es csökkenés előtt kopogtatott.

Bitcoin negatív finanszírozású szerződések száma vs. BTC/USD grafikon. Forrás: Material Scientist/Twitter

„Senki sem tudja, mikor éri el a BTC az aljat. Néha ez olyan egyszerű, mint a potenciális lefelé/felfelé aszimmetria felmérése” – tette hozzá William Clemente kereskedő és elemző a nap folyamán egy friss bejegyzésben, és azt ajánlotta a befektetőknek, hogy dollárköltség-átlagolást (DCA) alkalmazzanak a piacra való belépéshez a jelenlegi viszonyok mellett.

„Ahogy tegnap is mondtam, nem hiszem, hogy az aszimmetria lefelé mutat a BTC alacsony, 30-as szintjén. Potenciális csökkenés 20K, növekedés 60k+ felé. Szerint a DCA a bölcs ezeken a szinteken”.

A BTC/USD a cikk írásakor nagyjából 37.000 dollárt ért, miután a hét eleje óta megtartotta a nyereséget.

Olvastad már? Visszapattant a BTC a hétfői csökkenés után

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!