Ajánlatot tett a McDonald’s Elon Musknak

-

Tovább fokozódott az Elon Musk és a McDonald’s közötti Twitter-viszály, miután a Tesla vezérigazgatója felajánlotta, hogy eszik egy Happy Mealt a tévében
A kiszámíthatatlan milliárdos és Tesla-vezérigazgató Elon Musk felajánlotta, hogy élőben, a televízióban megeszik egy gyerekmenüt a McDonald’s-tól, ha a gyorsétteremóriás lehetővé teszi a Dogecoinnal (DOGE) történő fizetést az üzletláncban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Megeszek egy Happy Mealt a tévében, ha a McDonald’s elfogadja a Dogecoint” írta a SpaceX vezérigazgatója kedd reggel egy tweetben.
A Musk tweetjét követő percekben a DOGE árfolyama azonnal 7%-ot emelkedett 0,135 dollárról 0,145 dollárra, ahol a cikk írásakor is áll.
Musk korábbi tweetjei ennél jóval jelentősebb mozgást hoztak a piacokon, a közelmúltban tett bejelentése, miszerint a Tesla áruiért is lehet majd a kriptopénzzel fizetni, több mint 25%-os emelkedést okozott a DOGE árfolyamában.
A jelenlegi visszaesésnek lehet köze ehhez, de a kisebb kiugrás azt sugallja, hogy Musk hatalma a piacok mozgatása fölött kezd elhalványulni.


Körülbelül tíz órával később a McDonald’s válaszolt: „Csak ha a Tesla elfogadja a Grimacecoint”, utalva ezzel egy hamis coinra, amely a 80-as évekbeli McDonaldland „Grimace” nevű, bolyhos, lila kabalafiguráját ábrázolja.
A kriptoopportunisták gyorsan reagáltak, a Grimace Coint (Grimace) már a Binance Smart Chainen is kimintelték. (Disclaimer: egy néhány óra alatt létrehozott mémcoin vásárlása nem tekinthető széles körben bölcs pénzügyi lépésnek).
Mint mindig, a mainstream média is gyorsan foglalkozott a milliárdos kiszámíthatatlan online viselkedésével, a Wall Street Journal és a The Independent tovább erősítette Musk kriptotweetjeit.
A milliárdos tehát felugrott a McDonald’s-os kriptomémek vonatára, amelyek az utóbbi időben egyre népszerűbbek a Twitteren.

A gyorséttermi óriás válság idején elválaszthatatlanul összekapcsolódott a kriptopiacokkal, mivel influencerek és befektetők posztolnak mémeket arról, hogy a kriptopiacok jelentős veszteségeit követően a gyorsétteremláncnál kell munkát szerezniük.
Nayib Bukele salvadori elnök – akinek kormánya nemrég vásárolta meg a BTC-aljat, és további 410 bitcoint vásárolt fel egyenként 36.000 dollárért – január 23-án csatlakozott a trendhez, feltöltve egy rosszul szerkesztett fotót, amelyen egy McDonald’s márkájú sapkát és névtáblát visel.


Bár a kriptomémek laza szórakozásnak tűnnek, Musk gyakran használta hatalmas, 71,5 milliós követőtáborát a Twitteren arra, hogy felfordulást okozzon a kriptopiacokon.
A hónap elején bejelentette, hogy a Dogecoin hivatalosan is használható a Tesla weboldalán árucikkekért való fizetésre, ami vad kilengéseket okozott az árfolyamában. Musk későbbi bejelentése arról, hogy 2021 közepén felfüggeszti a bitcoin használatát fizetőeszközként, a piacokat mélyrepülésbe taszította.
Musk kiszámíthatatlan Twitter-viselkedését korábban heves kritikák érték, a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) kijelentette:

„A mások pénzügyeit sértő tweetek nem viccesek és felelőtlenek.”

Annak ellenére, hogy a Tesla több mint 42.000 bitcoint birtokol, coinonként átlagosan 31.700 dolláros felvásárlási áron, Musk úgy tűnik, jobban érzi magát a Dogecoin pumpolásában, és nemrég a Time Magazine-nak nyilatkozva kijelentette:

„Alapvetően a Bitcoin nem használható jól tranzakciós valutaként. Még ha buta viccnek is jött létre, a Dogecoin inkább alkalmas tranzakciókra”.

A milliárdos még ennél is tovább ment, hangsúlyozva, hogy a bitcoin tranzakciónkénti költsége magas, míg a tranzakciós volumene alacsony a DOGE-hoz képest.

Ennek eredményeképpen Musk azzal érvelt, hogy a Bitcoin jobban használható értékőrző eszközként, a DOGE pedig inkább a pénzköltés és a tranzakciós terén jár az élen.

Olvastad már? Építsd a jövő innovatív kripto startup cégét!

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!