Nem a bányászok felelnek a bitcoin árfolyamzuhanásáért

-

Az árfolyam legújabb összeomlásával ismét Kínát vádolják, valamint a bányászok kapitulációját, azonban a legújabb elemzések szerint nem a bányászokat kell hibáztatni.
A héten kissé rendbe jött a bitcoin árfolyama, közel 14%-os áremelkedéssel. Ez jó hír lenne, ha novemberben nem esett volna 20%-ot.

Egyértelműen látszik, hogy már 5 hónapja medve piacban vagyunk. A „bányászok kapitulációja” azt jeleni, hogy a kisebb bányaüzemek felhagynak bányásztevékenységükkel, ha a bitcoin árfolyama nem elég nagy ahhoz, hogy fedezzék kiadásaikat.
Ez történt a 2018-as kirptotél vége felé is, amikor a bitcoin árfolyama 3200 dollár alá esett.
A Paradigma Capital legújabb kutatása megcáfolja a bányászok kapitulációjának elméletét, ugyanis a hashráta nem zuhan és a bányászok tartalékai sem fogynak. A cikk azzal a kijelentéssel nyit, hogy az csak egy elterjedt téveszme, hogy a bányászok uralkodnának a bitcoin árfolyama felett.

A nem megújuló nyersanyagok készletének gazdaságiról szóló elméletek szerint a bányászok azonban akkor adnak el, amikor úgy érzik, hogy csökkenhet az árfolyam. Ellenkező esetben tartalékolják készleteiket.
Az új koinok forgalomba kerülése részese a bányászok által gyakorolt átmeneti arbitrázs módszernek.
A bányászoknál van az újonnan forgalomba kerülő bitcoinok kulcsa, amely független attól, hogy hány bányász dolgozik aktívan. Létezik egy „kollektív tudat” amely irányítja, hogy az új koinok közül mennyi lép be a piacra.

A bányászok mutatói

A bányászok láncon történő forgalma (MSV) egy mértékegység, mellyel bemutatható a bányászok egyre csökkenő befolyása. Az MSV méri, hogy a bányászok teljesítménye milyen összefüggést mutat a láncon történő forgalomhoz képest.
A bitcoin korai napjaival ellentétben mára a bányászási jutalmakat még a kibányászás napján elköltik, ami idővel csökkenti az MSV értékét.
Régen a bitcoint egy garázsban is bányászni lehetett egy átlagos gamer számítógéppel, azonban mára ez csak bányászközösségekben lehetséges, melyeknek száma napról napra növekszik.
A bányászok tőzsdékre való utalása is szemléltetheti, hogy mennyi bitcoin kerül a piacokra. Egy logaritmikus ábra jól szemlélteti, hogy ez az érték meglehetősen kiegyensúlyozott, így nincs összefüggés az árfolyamok hirtelen változásával.

Olvastad már? A PlusToken ellopott bitcoinjai dönthetik be a piacot

A cikk részletes, és számos egyéb mutatót is figyelembe vesz, hogy megmérje a bányászok hatását a piacokra. A kutatók arra jutottak, hogy a bányászok nincsenek jelentős hatással a bitcoineladásokra.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!