Néhány medvés mutató az ether korrekcióját vetíti elénk

-

Annak ellenére, hogy az Ethereum elutasította a 200 dollárt, a bitcoin pedig hasonlóan cselekedett a 7800 dollárral, a kriptopénzek piaca erős maradt az elmúlt 24 órában.
Azt azonban el kell modani, hogy a cikk írásakor az ethert továbbra is 196 dolláron kereskedik, a félénk 180-190-es heti csúcsok felett, amelyre az elemzők korábban támaszszintként hivatkoztak.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Sajnos mindenki arra a konklúzióra kezd jutni, hogy csak idő kérdése, mikor következik be egy nagyobb korrekció – gyakran hivatkoznak ilyenkor több medvés technikai tényező együttes meglétére, amelyeket még egy alapvető eladási hullám is kiegészíthet.

Három kulcstényező

Josh Olszewicz – a Brave New Coin kriptoadat- és hírportál elemzője – nemrég egy eszkalálódó korrekcióra figyelmeztetett az ether árfolyamában, felhívva a figyelmet többféle tényező összefonódására az általam megosztott grafikonon (lásd lejjebb).
Ezek a következők:

  • Az ETH-t jelenleg egy emelkedő ékben kereskedik. Az emelkedő ék egy tankönyvbe illő példa, amely az esetek többségében (60%) csökkenéssel végződik.
  • Medvés divergencia alakult ki az ether piaci volumene, relatív erősségi indexe (RSI) és ára között: miközben ez előbbi mérőszámok csökkenek, az utóbbi növekszik.
  • Az Ethereum épp most közelít két kulcsfontosságú szint felé: a pivot ponthoz és a „fekete csütörtökhöz” viszonyított 100%-os Fibonacci-visszahúzódáshoz.

Forrás: Josh Olszewicz

Mindezek tehát arra utalhatnak, hogy korrekcióra kell számítanunk a kriptopénz árfolyamában. Ez pedig egy igencsak medvés kilátás, amire már számos más kereskedő is reflektált.
Cold Blooded Shiller, egy álneves kereskedő például kifejtette, hogy a csárt mind komoly csúcsot és árfolyamgödröt ért el 2020 óta – utalva ezzel a 290 dolláros éves rekordra és a 90 dolláros csökkenésre, amit „fekete csütörtökön” tapasztalhattunk.
Szerinte ezek arra utalnak, hogy egy újabb csúcs formálódik épp:

„Ez az ETH-csárt már a nagyobb csúcsot és feneket is megfogta. Valami hasonló lesz ebben a régióban is.”


A bálnák látszólag növekedésre számítanak

A medvés technikai tényezők ellenére a bálnák továbbra is az etherpiac növekedését látják maguk előtt:

A Santiment blokkláncelemző szerint az ETH legnagyobb tárcáinak egyenlege növekvő tendenciát mutatott az elmúlt pár hónapban, és a még a márciusi összeomlás után is folytatta a növekedést.

Ez összekapcsolódhat azzal az elmélettel, hogy „minden hajó fel fog emelkedni”, a Bitcoin blokkjutalma feleződésének fényében, amely az elemzők szerint erős katalizátor lehet a BTC árfolyamának ralijában.
Nem beszélve arról, hogy vannak azért pozitív fundamentumok is az Ethereumot tekintve.
Az adatok szerint a kriptopénz blokkláncán közvetített érték megegyezett a Bitcoinéval, annak ellenére, hogy ez előbbi kriptopénznek 20%-kal kisebb piaci kapitalizációja van, mint ez utóbbinak.

Olvastad már? Az Ebang bányászcég 100 milliós részvénykibocsátást tervez

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!