Felpörgött az arany eladása, hosszabb bitcoin korrekció következik?

-

Ahogy a bitcoin megközelítette a 8000 dolláros szintet, megjelentek az első visszahúzódásra utaló jelek is.
Dollár páron a korán kelő ázsiai tréderek aktivitása arra utal, hogy kisebb csökkenés várható, egészen a 7300-7500 közötti régióban található támaszig.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A volumen is alábbhagyott, ahogy az USA részvénypiaca hét hetes csúcsra ért, miután Florida állam bejelentette a gazdaság újraindítását.


Ez a momentum ráadásul megtöri az eddig tapasztalt korrelációt a BTC és az USA hagyományos piaca között.
Március óta a két piac nagyon együtt mozgott, a bitcoin is kockázatos eszközként szerepelt a vírusvezérelt gazdasági megtorpanás miatt. Most pont a részvények irányából nehezedik nyomás a kriptopénzre.

Lejtőn az arany és a bitcoin is

Ahogy megtört az értékpapírokkal való korreláció, a bitcoin most átért egy másik pályára, most a nagy rivális aranyat követi. A napi mozgás jelenleg kifejezetten hasonló a két szereplő esetében.
Az arany jelenleg egy harmadik napja tartó csökkenést él át, közvetlenül előtte viszont hét éves csúcsot döntött az árfolyam. Ahogy megérkeztek a hírek a vírus miatti lezárások enyhítéséről, azonnal reagált az árfolyam rá.

Forrás: TradingView.com

A globális faktorok pedig ugyanarra a pályára tették most a bitcoint, mint az aranyat. Ahogy a gazdaság újraindul, a befektetők újra-allokálják a javaikat, vélhetően az árucikkek piacára. Ez ugyan nem fogja megtörni a hosszú távú bikás trendet, de rövid távon mindenképpen lelassíthatja az emelkedést.

„Idén a bitcoin egyre nagyobb nevet szerzett magának, stabil és érett értéktároló eszközként tekintenek rá, és lassan az arannyal egy lapon emlegetik. A Bloomberg vezető árupiaci elemzője, Mike McGlone így összegzi a vezető kriptopénz helyzetét. Jelenleg a bitcoin volatilitása kisebb, mint a jelentősebb árucikkeké, és az SP500-zal összehasonlítva rekordalacsony szinten van.”

Forrás: Bloomberg

Avtar Sandu, a Phillip Futures brókere az arany kapcsán is hasonlóan fogalmazott. Bár a koronavírus kifejezetten lecsökkentette a nemesfém iránti igényt, a pénzpiacok volatilitása miatt mégis ebbe menekülhetnek a befektetők.

„A nemesfémek, és kifejezetten az arany, még mindig biztonságosnak számítanak.”

Medvés korrekció

Jelenleg úgy tűnik, hogy a bitcoin befektetői realizálják a rövid távú profitjukat, és eladásba kezdtek. A 3800 dolláros alj óta jelenleg 100% körüli haszon vár a tulajdonosokra, ráadásul a közelgő felezéstől sokan szintén az emelkedést várják.
Ezzel együtt viszont az USA értékpapírjain elszenvedett veszteség ahhoz vezethet, hogy a befektetők likvidálják a pozícióikat mind az arany, mind a bitcoin esetében.
Ez pedig amellett, hogy növeli a korrelációt a kettő között, azt is jelenti, hogy mindkettő egyszerre állhat csökkenő pályára.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 6. rész – az Order Book

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!