Az Ebang bányászcég 100 milliós részvénykibocsátást tervez

-

A kínai Ebang Holding beadott egy 100 millió dolláros részvénykibocsátási kérelmet Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél, így már a harmadik bányászcég a sorban, aki szeretne részvénytárssasággá válni a Bitmain és Canaan után.

Nyílt részvénytársasággá alakulna a bányászcég

Az Ebang elmondása szerint a részvénykibocsátásból származó tőkét diverzifikálásra és terjeszkedésére használnák, valamint hitelek alapját adhatná befektetési bankoknál. Nem fizetnéneek jutalékot a részvénytulajdonosoknak, legalábbis nem a közeljövőben. A blokklánc mellett egy telekommunikációs részleget is létrehoztak, amely bevételeik 3%-át adja.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A dokumentumok szerint a vállalat jövedelme 100 millió dollár volt 2019-ben, amely 63%-os esés a 2018-as 319 millióhoz képest. A gyártó 30 millió dollár veszteséget hozott 2019-ben a 2018-as 24 millió dolláros profittal szemben. Ezen számok alapján nincs rá sok esély, hogy megugrana a részvények ára az eladás után.
Az Ebang nagyobb gyártókapacitással bír, mint a Bitmain és a Canaan Frost, a Sullivan cikke szerint. A cég tíz különböző bányászgépet árul, a legolcsóbb 300 dollárba kerül, míg a legdrágább 1930 dollárért cserébe 44 TH/s teljesítményt ígér.
Állításuk szerint a kínai vállalkozások világvezetők a bányászásban. Éves jövedelmük 96%-át és a számítási teljesítmény 94%-át kínai vagy Kínához köthető cégek adják.
Az Ebang másodszor próbálkozik részvénykibocsátással. 2018 júniusában hatalmas, 1 milliárd dolláros részvénykibocsátást kérvényeztek a Hong Kong Exchangenél. Azonban ez nem valósult meg és a mai napig a levegőben lóg.

Nehéz helyzetben az Ebang

A cég nem rejtette véka alá, hogy több tényező is kihathat a részvénykibocsátásra és a lehetséges fennállásukra. Az Ebang hozzátette, hogy a jobb kriptopénzek vagy egy protokollváltás az egész iparágat magával ránthatja. Az olyan kriptopénzek, mint az Ethereum pedig éppen a közeljövőben állnak át a proof-of-stake protokollra, ezzel téve feleslegessé a bányászás műveletét.
Az Ebang szerint a szabályozások is jelentős akadályt jelentenek a profitok útján. A digitális eszközök jogilag továbbra is egy szürke foltok, és a pénzügyi szabályozások biztosan kihathatnak egy olyan nyílt részvénytársaságra, mint egy decentralizált kriptocégre, amely valamilyen adóparadicsomban tanyázik.
Az Ebang szerint a növekvő áramköltségek és a nehezebb algoritmusok is aggodalmakra adhatnak okot a bányászok számára. A benyújtott dokumentum szerint:

„Ha az áramköltségek olyan magas szintre emelkednek, hogy nem éri meg bányászni, akkor csökkenhet a bitcoin iránti piaci kereslet.”

A cég szerint az olyan kevésbé ismert kriptopénzek, mint a Monero és a Litecoin jövedelmezők lehetnek, ha bitcoint már nem éri meg bányászni.

A Canaan nem túl sikeres részvénykibocsátása

A Canaan Creative 90 millió dolláros részvénykibocsátása nem szerzett elegendő tőkét a cég számára. A CBOE-n került listázásra CAN jelzővel,de a vállalat már a kereskedés első napján 37%-ot esett. A CAN értéke jelenleg 4,22 dollár, a részvényárak szintén emelkedni kezdtek, a bitcoin emelkedésével.
A Bitmain részvénykibocsátásán továbbra is csak dolgoznak. A cég 8,8 milliárd dolláros összértéket lőtt be listázás után, és olyan területekre szeretnének betörni, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és egyéb feltörekvő technológiák.
Az olyan „ásókereskedők”, mint a Canaan és az Ebang továbbra is a kriptopiacoktól függenek. Ha a bitcoin globális valutaként sikeres lesz, akkor ezek a cégek kihasználhatnák a bányagépeladásokat, az ebből származó jövedelmet és ismertséget. Azonban a kriptopénzek továbbra sem terjedtek el jelentős mértékben a 2017-es bika piac után, így a bányászcégeknek lehet, hogy hamarosan be kell dobniuk a törülközőt, vagy új vizekre kell evezniük.
Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: blocklr.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!