Jack Dorsey elárulta, hogy miért ekkora bitcoinhívő

-

Jack Dorsey, az amerikai milliárdos és a Twitter társalapító-vezérigazgatója, valamint a Square vezérigazgatója elmagyarázta, hogy miért ekkora bitcoinhívő, valamint azt mondta a bitcoin fehér könyvéről, hogy „költői.”

Az interjút Lex Fridman, az MIT kutatója készítette és pénteken jelent meg az „AI Podcast” 91. epizódjában.

A cikkben leírjuk, hogy milyen érdekességeket mondott Dorsey a kriptopénzekről.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A Square jövője

„Úgy vélem, hogy a valuták újrafelhasználása lehet a válasz erre és úgy hiszem az internet megérdemel egy saját valutát: ezért hiszek ennyire a bitcoinban…”

„A legnagyobb problémánk, hogy nem tehetünk úgy, mintha egy internetes cég lennénk.”

„Ahhoz, hogy új piacokat érjünk el, kapcsolatba kell lépnünk egy helyi bankkal, és figyelembe kell vennünk a különböző belépési szabályozásokat. Egy digitális valuta, mint a bitcoin ezt nagyrészt megoldaná, mivel elég lenne egyetlen terméket elindítani az egész világon, mivel mindenki ugyanazt a valutát használná és ez megoldaná a szabályozási és belépési kérdéseket.”

Úgy hiszem, hogy az internet továbbra is legyen hozzáférhető mindenki számára, ez a legfontosabb és ezt követi egy olyan valuta, amely sok innovációt tenne lehetővé és sokkal gyorsabban lehetne építeni rá, így nagyon izgalmas ez az egész…
„Ezt meg az életem során meg akarom élni és tapasztalni.”

Gondolatok a bitcoinról

„Szerintem az egyik leggyönyörűbb dolog a bitcoinban, hogy nem egy ember dönt róla és senki nem tudja megállítani.”
„Ez egy meglehetősen organikus dolog, amelyet erős alapokkal alkottak.”
„Úgy hiszem, hogy a bitcoin fehér könyve a számítógépes tudományok egyik legfontosabb darabja az elmúlt 30 évből – szinte költői…
„A megjelenés dátuma már önmagában is erős. Ez egy aktivista lépés volt. Olyan mértékben viszi előre a világot, amely nagyon nemes és becsülendő, mivel mindenki részese lehet a történetnek és ez is nagyon menő.

A bitcoin indulása

„Nakamoto lehet egyetlen vagy akár több személy is, de hadd kérdezzek valamit:
Egy álnév az egy teljesen felépített személyiség, az anonimitáshoz pedig elég lett volna kiadni és otthagyni az egészet, nem kellett identitást építeni köré.”
„Ez az identitás nagyon rövid idő alatt lett felépítve. Úgy hiszem úgy építették fel ezt az identitást, hogy nyoma maradjon és a közösség a mai napig honorálja, például a satoshik elnevezésével. Szerintem okos dolog, hogy nem anonim módon adták ki a bitcoint és nem is egy valós személyiséggel, mivel egy álnév valamennyire megfoghatóvá teszi ezt az egészet és azt mutatja, hogy egy ember vagy emberek állhatnak az egész mögött.”

A bitcoin jövője

„Szerintem a legcsodálatosabb az egészben, hogy ezt senki sem tudhatja. Minden egyes ember, aki csatlakozik hozzá, attól függetlenül, hogy egy fejlesztő vagy felhasználó megváltoztathatja az irányát kis és nagy mértékben.”
„Szerintem ez így is van rendjén, mivel az internet megmutatta, hogy ez lehetséges.”
„Ezzel persze lehetnek akadályok, mivel vannak olyan cégek, amelyeknek jelentősen több az internetes befolyása és a világon nem mindenki rendelkezik egyenlő internethozzáféréssel, de ezek a problémák észrevehehetőek és lehet beszélni róluk, így úgy hiszem, hogy a közeljövőben megoldódhatnak.”
„Egy globális valuta, amely egyben az internet alap pénzneme egy nagyon erős elképelés és szerintem a bolygón senki nem érti meg, hogy ennek mekkora következményei lehetnek. Szerintem nagyon sok pozitívuma lenne, de természetesen hátulütői is vannak…
„A pénzek kívül számos pozitív következménye lehet. A pénz egy alapvető réteg, amely több mindent tenne lehetővé.”
„Etiópiában találkoztam egy vállalkozóval. A fizetések jelentik a legnagyobb problémát a kontinensen, nemzetek között és a korrupt rendszereken belül is, így nagyon nehéz beindítani bármit.”
„Így úgy gondolom, ha kialakul egy ellenálló, globális szabvány, akkor mindenhol több lehet az innováció. Erre nincs is jobb esettanulmány, mint Afrika és az afrikai vállalkozók, akik olyan dolgokba szeretnének vágni, mint az egészségügy, a fenntarthatóság, vagy az infrastruktúra.”
„A cégek nagy része, melyekkel novemberben találkoztam a fizetési rendszerekhez köthetőek.

Olvastad már? A kriptopiac története 2010-től, mostanáig

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!