Négy év után aktiválta magát egy Ethereum-cím

-

A jelenlegi medvepiaci körülmények közepette elmondhatjuk, hogy a befektetők nagy többsége inkább nem kockáztat, hanem a BTC és az ETH környékén marad, hogy elkerülje a veszteségeket.

Ennek viszont az az egyik eredménye, hogy amikor a közösség jelentős méretű tranzakciót tapasztal, akkor azonnal megindul a spekuláció, hogy vajon mi állhat a háttérben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Két cím, amelyek a Genesis és a Poloniex tőzsdékhez köthetők, négy éves nyugalom után aktiválták magukat, és új címekre küldték a rajtuk lévő ethert, 13103-at illetve 9878-at.

A befektetők pedig egyelőre csak gondolkodhatnak, hogy mi is történt itt valójában.

A Peckshield, egy blokklánc-elemzéssel foglalkozó vállalat szakértői szerint a címek utoljára 2018 októberében mutattak aktivitást, az ETH piaci árfolyama pedig akkoriban a 190-230 dollár közötti sávban mozgott.

Most, négy évvel később ennek többszöröse, 1200 dollár az ETH tőzsdei ára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A tranzakciók visszakövetésével kirajzolódik a pénz útja, és minden egyes állomást fel lehet deríteni az adott ether mozgása során, ahogyan a platformok közötti tranzakciókban továbbküldték.

A mintázatból viszont egyelőre semmi érdekes nem derült ki, a közösségben viszont úgy vélik, ezek a tokenek valahol fedezetként lehetettek lekötve, valamilyen projekt mögött.

Az Ethereum 2015 júliusában indult, Vitalik Buterin és Charles Hoskinson projektjeként, és az eltelt évek során sikerült úgy pozícionálnia magát, mint megbízható pénzügyi befektetés.

A nemrégiben lezajlott, Egyesítés néven emlegetett frissítéssel elhagyták a proof of work konszenzust, és most már proof of stake szavazással döntik el, ki hozhat létre blokkot.

Ezzel sikerült az energiafelhasználást 99,9%-kal csökkenteni.

ethereum
Forrás: digiconomist.net

Ennek a közvetlen következménye, hogy az Ethereum hálózat jelenlegi szénlábnyoma a becslések szerint 0,1 millió tonna CO” évente.


Olvastad már? Algorand( ALGO) ellenállási szintje, támasszá fordulhat

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Koray Dere

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!