Négy év után aktiválta magát egy Ethereum-cím

-

A jelenlegi medvepiaci körülmények közepette elmondhatjuk, hogy a befektetők nagy többsége inkább nem kockáztat, hanem a BTC és az ETH környékén marad, hogy elkerülje a veszteségeket.

Ennek viszont az az egyik eredménye, hogy amikor a közösség jelentős méretű tranzakciót tapasztal, akkor azonnal megindul a spekuláció, hogy vajon mi állhat a háttérben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Két cím, amelyek a Genesis és a Poloniex tőzsdékhez köthetők, négy éves nyugalom után aktiválták magukat, és új címekre küldték a rajtuk lévő ethert, 13103-at illetve 9878-at.

A befektetők pedig egyelőre csak gondolkodhatnak, hogy mi is történt itt valójában.

A Peckshield, egy blokklánc-elemzéssel foglalkozó vállalat szakértői szerint a címek utoljára 2018 októberében mutattak aktivitást, az ETH piaci árfolyama pedig akkoriban a 190-230 dollár közötti sávban mozgott.

Most, négy évvel később ennek többszöröse, 1200 dollár az ETH tőzsdei ára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A tranzakciók visszakövetésével kirajzolódik a pénz útja, és minden egyes állomást fel lehet deríteni az adott ether mozgása során, ahogyan a platformok közötti tranzakciókban továbbküldték.

A mintázatból viszont egyelőre semmi érdekes nem derült ki, a közösségben viszont úgy vélik, ezek a tokenek valahol fedezetként lehetettek lekötve, valamilyen projekt mögött.

Az Ethereum 2015 júliusában indult, Vitalik Buterin és Charles Hoskinson projektjeként, és az eltelt évek során sikerült úgy pozícionálnia magát, mint megbízható pénzügyi befektetés.

A nemrégiben lezajlott, Egyesítés néven emlegetett frissítéssel elhagyták a proof of work konszenzust, és most már proof of stake szavazással döntik el, ki hozhat létre blokkot.

Ezzel sikerült az energiafelhasználást 99,9%-kal csökkenteni.

ethereum
Forrás: digiconomist.net

Ennek a közvetlen következménye, hogy az Ethereum hálózat jelenlegi szénlábnyoma a becslések szerint 0,1 millió tonna CO” évente.


Olvastad már? Algorand( ALGO) ellenállási szintje, támasszá fordulhat

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Koray Dere

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!