Nagy hírt jelentett be a Circle, örülni fognak a Polygon felhasználói

Egy új blokkláncon integrálja a Circle a USDC-t, hogy így tegye lehetővé a „másodperceken belül” történő automatikus kifizetéseket.

A Circle nevű fintechvállalat hozzáadja a Polygon blokkláncához kripto stabilcoinját, a US Dollar Coin (USDC) érmét.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az integrációnak köszönhetően a felhasználóknak ezentúl nem kell átvinniük USDC-jüket az Ethereum mainnetjéről a Polygonra.

Az Ethereum-Polygon híd sokak számára nehézkes, mert lassabb, mint a tipikus ETH-tranzakciók, és Ethereum mainnet magas gas díjakkal jár.

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója és társalapítója egy nyilatkozatban osztotta meg az integráció indoklását. A Polygon egyébként jelenleg nagyjából 20.000 dApp-ot tartalmaz.

„A Polygon USDC-támogatása a Circle Account és a Circle API-kban egy újabb lépés az USDC átjárhatóbbá tétele felé több vezető blokklánc tekintetében, ami elősegíti a dollárhoz kötött digitális valuta nagyobb elfogadottságát az interneten” – mondta Allaire.

Bár a Polygon-natív USDC új lehet, az USDC nem az – 2018-ban 110 millió dollárt öntöttek a létrehozásába a kockázatitőke-befektetők.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ma a USDC egy több láncon létező stabilcoin. Használható az Ethereum mainnetjén, az Algorand, Solana, Stellar, Avalanche, Flow, Tron, Hedera és most már a Polygon hálózatán is.

Anthoni Martin, a Polygon Technology vállalati vezetője a Decryptnek adott interjúban elmondta, hogy szerinte az újítás segíteni fog a Polygon fiatra történő átváltása során és felhasználói élményének elsimításában. Az automatikus kifizetésekhez is integrálva lesz.

„Közép / hosszú távon úgy látjuk, hogy ez az opció nagyon jó lépés a nemzetközi kereskedelem, a különböző országokba történő átutalások számára” – tette hozzá Martin.

A USDC integrálása egyébként nem sokkal azután következik, hogy májusban a Tether döntött úgy, USDT nevű stabilcoinját a Polygonhoz is hozzáadja.

Forrás: Decpryt.co

Olvastad már? Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek