Nagy esés várhat a bitcoinra

-

A bitcoin árfolyama a jelek szerint sikeresen fölötte maradt az 50 ezer dolláros szintnek, és sok elemző szerint innen hamarosan tovább folytatódhat az emelkedés.

Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy hatalmas korrekció jöhet, az esés pedig durva lesz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy, a kriptoközösségben Alan Santana néven ismert elemző a TradingView platformján osztott meg egy bejegyzést, amelyben arra a következtetésre jutott, hogy a következő napokban a bitcoin bedőlhet, és az 52 ezer dolláros árfolyamról jóval mélyebbre eshet.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ez pedig azt jelentené, hogy a mostani szint csak egy időleges csúcsot jelent, dacára az optimista piaci várakozásoknak.

Az elemzés főleg abból indul ki, hogy az RSI indikátor, a kereskedők körében népszerű elemzőeszköz a napi nézeten kifejezetten medvés jeleket kezd mutatni, ez pedig hatással lehet a bitcoin tőzsdei teljesítményére.

Az elemzés rávilágít, hogy a február 15-én látható megtorpanás az árfolyamban egy nappal később, 16-án már kifejezetten negatív jelzéssé változott.

Santana szerint az emelkedések és az esések hullámokban történnek, márpedig a jelenlegi hullámban most az esés fázisa következhet.

Ennek a sebessége és a mértéke pedig jelentős lehet, és a legpesszimistább forgatókönyv szerint akár a 35 ezer dolláros szint is újratesztelésre kerülhet.

„A jelenlegi árfolyamsáv közepe 35 ezer dollár körül húzódik. Ez egyben a mostani legerősebb támasz-szint is. A grafikonon látható hullám, amelyben most járunk, már eleve túlnyújtottnak számít, így bármikor jöhet az esés, mégpedig hirtelen, gyorsan, és erősen.”

Egyelőre kitart az 50 ezer

Az elmúlt napokban a bitcoin árfolyama ismét elérte az 52 ezer dollárt, és ezzel az eszközosztály piaci kapitalizációja átlépte az 1 billió dollárt.

Alig egy héttel ezelőtt az árfolyam 50 ezer dollár alól ugrott fel, az elemzők szerint az USA inflációs adatainak a hatására, amelyek a vártnál kedvezőtlenebb képet mutattak. Ennek köszönhető az 50 ezres szint újbóli meghódítása.

A bitcoin árfolyam-növekedését ráadásul a piacra érkező friss tőke is támogatja, mivel a spot ETF-ek engedélyezése óta a nagy kibocsátók folyamatosan vásárolnak az ügyfeleik megbízásából.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Standard Chartered bank saját felmérése alapján az ETF-ek az idei évben 50-100 milliárd dollár körüli befektetést is a piacra hozhatnak.

Nem csak a bitcoint ETF az, amely körül zajlik az élet, a tőzsdefelügyelet előtt van több Ethereum ETF-kérelem is, amelyek esetén többnek is májusban jár le a döntési határideje.

A piaci várakozások szerint ez pozitív fejlemény, és ehhez jön hozzá a bitcoin négy évente esedékes felezése is, áprilisban, amely az elemzők szerint újból felfelé hajthatja majd az árfolyamot.


Olvastad már? A bikapiac előtti befektetések: Aptos (APT), Arbitrum (ARB), és a Scapesmania (MANIA)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!